Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Aanrijding letsel

LEUSDEN Maandagmiddag vond een aanrijding tussen een fietster en een hond plaats. Hierbij raakte een jongetje gewond.

Omstreeks 15.35 uur reed een 33-jarige vrouw uit Leusden op haar fiets met haar twee kinderen over de Cohensteeg. Plotseling stak een hond het fietspad over. De vrouw zag geen kans meer de hond te ontwijken en reed tegen de hond aan.

Zij kwam met haar twee kinderen ten val, waarbij haar 4-jarig zoontje voor onderzoek naar het ziekenhuis werd gebracht. De 23-jarige eigenaar van de hond heeft de hond naar de dierenarts gebracht.

Winkeldief aangehouden

LEUSDEN De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het stelen van vlees.

Personeel van een winkel aan t Plein zag omstreeks 19.25 uur een man zich vreemd gedragen. Men vertrouwden het niet en hield de man in de gaten. Eenmaal bij de kassa wilde hij zonder af te rekenen de winkel verlaten.

Het personeel had duidelijk gezien dat de 30-jairge verdachte uit Leusden, een hoeveelheid vlees onder zijn jas had verstopt. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier kreeg hij naast een proces-verbaal ook een winkelverbod van een jaar uit gereikt.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT De politie heeft maandag op diverse locaties controles uitgevoerd.

Tijdens de surveillance deelde de politie bekeuringen uit voor onder andere het overschrijden van de snelheid, het negeren van het rode verkeerslicht, met mobiel bellen zonder handsfreeset, met niet dragen van de bromfietshelm, rijden zonder bromfietscertificaat en het rijden zonder verzekering.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op de stadsring vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

De veroorzaker raakte niet gewond. Beiden voertuigen konden niet meer rijden en werden weggesleept.