Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-06-2002
Persberichten dinsdagmorgen 11 juni 2002 - 09.45 uur Perspiket door Ron Reinds 06-54662201

Alcomobilist

ASSEN Reed afgelopen nacht een 39-jarige uit Assen afkomstige autobestuurder over de Vaart Zuidzijde terwijl hij te veel alcohol genuttigd had. Na de blaasproef werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies de man 445 ugl. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Bedrijfsinbraak

EMMEN Gistermorgen ontdekte een werknemer van een kantoorpand aan het Willinkplein dat er ingebroken was. Om binnen te komen heeft men vermoedelijk de nooduitgang geforceerd waarna een deur die toegang geeft tot het kantoor werd ingetrapt. De inbraak is gepleegd tussen afgelopen vrijdag omstreeks 17.30 uur en gistermorgen omstreeks 07.30 uur. In het pand worden een geldkistje met daarin 100 Euro, diverse bescheiden en een fototoestel vermist. De totale inbraakschade bedraagt 350 Euro en de gestolen goederen hebben een waarde van ongeveer 300 Euro.

Winkeldiefstal

ASSEN Werd bij een supermarkt aan de Noordersingel gisteravond een winkeldief aangehouden. Een 24-jarige man uit Groningen liep met drie chocoladerepen zonder te betalen de kassa voorbij en daarna de winkel uit. Door oplettend personeel werd de politie gewaarschuwd waarna de man kon worden aangehouden. De man kreeg een dagvaarding. Waarde van de repen is niet bekend.

Winkelinbraak

BEILEN Zagen getuigen afgelopen nacht dat er door vier mannen werd ingebroken in een winkel aan de Brinkstraat. Door met een trottoirtegel de winkelruit in te gooien verschaften de daders zich de toegang tot het pand. In de winkel werden diverse rookwaren weggenomen. De daders verdwenen daarna rennend uit het zicht van de getuigen. Schadebedrag en waarde van de ontvreemde goederen zijn niet bekend.

Autobrand

ZWIGGELTE Ontdekte een 19-jarige autobestuurder uit Zwiggelte dat zijn oldtimerauto op de Klateringerweg door onbekende oorzaak onder de motorkap vlam vatte. De gewaarschuwde brandweer kon de 26 jaar oude auto niet redden. Deze brandde geheel uit. Schadebedrag onbekend.