Grontmij

Grontmij NV



06/11/02 - Nieuw: controle over rioleringssystemen via internet

Het onderhoud van rioolvoorzieningen in het buitengebied kan aanmerkelijk eenvoudiger en goedkoper. Dankzij TeleControlNet kunnen gemeenten en andere overheden flinke winst boeken. De bedrijven Grontmij, Inter Act en HiTECHnologies hebben hun expertises gebundeld en brengen samen dit nieuwe product op de markt.

TeleControlNet is een nieuw, internetgestuurd concept om tegen lage kosten optimaal de rioleringsinfrastructuur te beheren. Afhandeling van problemen met rioleringsputten of IBA's in het buitengebied (zoals verstoppingen of overstromingen) is niet meer afhankelijk van het signaleringsgedrag van derden. Het verloopt volautomatisch.

Aan het bestaande beheerssysteem (de bekende groene kastjes met rode lamp) wordt intelligentie toegevoegd. Die houdt de stand van zaken in de gaten en geeft die door aan een centrale component in het drukrioleringsnetwerk. Het merendeel van deze intelligentie neemt de MicroTelecontroller (muTC) voor zijn rekening: een microcomputer uitgerust met een webserver. Via de muTC worden storingsmeldingen uitgezonden. De muTC kan worden aangevuld met dienstverlening via www.TeleControlNet.nl. Alle gegevens die lokaal zijn opgeslagen, worden dan automatisch verzameld en overzichtelijk gepresenteerd op internet. TeleControlNet zorgt ook voor betere, gedifferentieerde en betrouwbare storingsmeldingen.

Sterk punt
De goede prijs-prestatieverhouding is het sterke punt van TeleControlNet. De aanschaf van een (kostbare) hoofdpost is niet nodig. De kosten zijn voorspelbaar en budgetteerbaar. De kwaliteit is verzekerd omdat de drie betrokken ondernemingen elk veel ervaring hebben op het gebied van intelligente besturingssystemen: Grontmij is vertrouwd met rioleringssystemen, Inter Act ontwerpt en levert telemetrieproducten, en HiTECH-nologies produceert powerline pompmodulen voor drukrioleringsnetwerken.

Neem voor meer informatie contact op met Andries Bleijerveld, Grontmij Water & Reststoffen bv Utrechtseweg 2, De Bilt, telefoon (030) 694 36 30.

Voor meer informatie zie: www.telecontrolnet.nl

Mail naar: info@telecontrolnet.nl
---