Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer
11 juni 2002 p096


Bestratingwerkzaamheden Ganzenheuvel

Winkels blijven bereikbaar

Dinsdag 11 juni wordt er een begin gemaakt met de bestrating op de Ganzenheuvel. Hiervoor wordt het "kruispunt" van de Ganzenheuvel met de Stikke Hezelstraat, Lange Hezelstraat en Houtstraat opgebroken. Hierdoor ontstaan tijdelijk vier doodlopende straten tot en met 12 juli. De werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van de Ganzenheuvel.

Het gebied is hierdoor niet toegankelijk voor verkeer langer dan 8 meter. Op de Hessenberg komt een tijdelijke verharding met rijplaten waar het kleinere expeditieverkeer kan keren.
De winkels in het gebied blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Planning
De duur van de tijdelijke opbreking wordt veroorzaakt door het voegmiddel. Dit heeft enkele weken de tijd nodig om uit te harden, waardoor het in die periode niet kan worden belast.
De werkzaamheden lopen nog steeds geheel volgens planning. Inmiddels zijn de verlichtingskabels en de leidingen voor het waterkunstwerk WatErIS en het hemelwaterinfiltratieriool aangelegd.
Rond 12 juli moet de herinrichting van de Ganzenheuvel een feit zijn. Nog vóór de start van de Zomerfeesten ligt het plein er geheel vernieuwd bij.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens/Arian Kuil, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.