Radio Nederland Wereldomroep

Wereldomroep organiseert 1e Tourspel

Tijdens de Tour de France organiseert de Wereldomroep dit jaar voor de eerste keer een speciale Tour de France wedstrijd: het Wereldomroep Tourspel 2002. In het middagmagazine Nederland Centraal van de Wereldomroep worden vakantiegangers in Europa opgeroepen om tijdens de Tour de France hun voorspelling van de etappewinnaar te sms-en of e-mailen naar de Wereldomroep. De Nederlandse vakantiegangers in Europa kunnen ook dit jaar weer luisteren naar de Tour de France via de Wereldomroep. De uitzendingen starten rond de klok van 14.00 uur en eindigen na de finish.

Freek Eland, hoofdredacteur van de Wereldomroep, vindt het Wereldomroep Tourspel 2002 een goede aanvulling op de programmering: "Het Wereldomroep Tourspel geeft een nieuwe interactieve dimensie aan de Touruitzendingen van de Wereldomroep. In Nederland worden jaarlijkse veel poultjes en wedstrijden rond de Tour georganiseerd. Maar als je op vakantie bent, is het lastig om aan deze dagelijkse wedstrijden mee te doen. Het Wereldomroep Tourspel is dan de uitkomst. Op deze manier krijgen de liefhebbers, ook al zijn ze op vakantie, de kans om hun kennis te tonen."

Luisteraars kunnen van zondag tot vrijdag vóór 13.00 uur hun voorspelling e-mailen naar tour@wereldomroep.nl. Een sms sturen vanaf de vakantiebestemming kan ook, naar nummer 4545. In de sms moet dan wel staan: tour spatie> 'naam renner'. Dit kost 50 eurocent per sms. De dag na de bewuste etappe maakt de Wereldomroep in haar programma Nederland Centraal de dagwinnaar bekend. Luisteraars maken dagelijks kans op een Rabobankshirt gesigneerd door de ploeg. Elke week wordt op zaterdag de weekprijswinnaar bekend gemaakt, die een volledige wielrenoutfit wint. Alle winnaars van het dagspel dingen automatisch mee naar de weekprijs.

De live-uitzendingen van de Tour de France en het middagmagazine Nederland Centraal vormen een onderdeel van de dagelijkse programmering van de Wereldomroep van 7.00 tot 19.00 uur speciaal gericht op Europa. Nederland Centraal is maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur te beluisteren De uitzending van de Tour de France vloeit voort uit een samenwerking met Radio 1. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.