EMC krijgt voor derde keer op rij 'Supplier of the Year' -award van General Motors

Hopkinton, MA (VS), 06/11/2002

EMC, wereldwijd marktleider in informatie-opslag, heeft voor het derde opeenvolgende jaar een 'Supplier of the Year'-award van General Motors gekregen. General Motors geeft die awards al tien jaar aan zijn leveranciers die uitzonderlijk presteerden op het gebied van productkwaliteit, dienstverlening, prijs en technologie.

Joe Tucci, CEO van EMC: "De tevredenheid van onze klanten is de meest waardevolle erkenning die we kunnen krijgen. Want aandacht voor de behoeften van onze klanten vormt de kern van EMC's cultuur. Daarom helpen we General Motors om via een rendabele infrastructuur hun informatie in het hart van de onderneming te brengen."

"EMC is een rolmodel voor andere bedrijven uit zijn branche," aldus vice-president Bo Andersson van General Motors' aankoopafdeling. "Het is een plezier om samen te kunnen werken met een leverancier die onze prioriteiten probeert te overtreffen."

De awards van General Motors bestaan sinds 1992 en bekronen wereldwijd de beste leveranciers waarmee het bedrijf samenwerkt. Een team bestaande uit directieleden van de afdelingen aankoop, engineering, productie en logistiek selecteert elk jaar de beste leveranciers op basis van kwaliteit van de producten en dienstverlening, de technologie en een concurrerende prijs. Dit jaar werden 91 leveranciers uit 18 landen geselecteerd.

Om zijn technische afdelingen te ondersteunen, heeft General Motors zijn informatie-opslag wereldwijd gestandaardiseerd op een "infostructuur" van EMC. Daarnaast worden ook de gegevens van een aantal kritieke toepassingen, zoals e-business, SAP, PeopleSoft, EDS-PLM iMAN (voor product lifecycle management) en Oracle in opslagnetwerken van EMC bewaard.

Bij General Motors staan verschillende EMC Symmetrix opslagsystemen die via EMC Connectrix switches de gegevens beschermen van de mainframes en andere servers van Hewlett-Packard, Sun, Compaq en IBM. Bovendien installeerde General Motors ook EMC Celerra bestandenservers, EMC CLARiiON opslagsystemen en een hele suite opslaggerelateerde software zoals EMC ControlCenter, EMC TimeFinder, Symmetrix Remote Disaster Recovery (SRDF), EDM en EMC PowerPath om de beschikbaarheid en de beheersbaarheid van alle informatiebronnen te optimaliseren.

---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga of Claudia Mairböck, tel. 020 567 2170, e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com, claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0114-1E3586