Gemeente Albrandswaard


Rhoon,11 juni 2002

Schouw Portland voorbeeld voor Albrandswaard

Op initiatief van opbouwwerker Rob van Vliet en de Bewoners Organisatie Portland (BOP) is donderdag 6 juni de 2e schouw geweest in de Wijk Portland. De eilanden Amber, Kwarts en de wijk Robijnhoven werden kritisch onder de loep genomen.

In aanwezigheid van wethouder Dick Roelse hebben de bewoners van Portland samen met een aantal ambtenaren van de gemeente Albrandswaard hun wijk eens kritisch bekeken. De opkomst van de bewoners was erg goed, in totaal hebben bijna 100 mensen aan de schouw deelgenomen. De opkomst van de 2e schouw is waarschijnlijk zo hoog omdat er dit keer voor is gekozen de schouw in de avonduren te houden.

Over de buitenruimte in Portland werden door de bewonersorganisatie en de inwoners vragen gesteld en opmerkingen geplaatst die door de ambtenaren zijn geïnventariseerd. De variëteit van vragen en opmerkingen was groot, van speeltoestellen tot achtergebleven zwerfvuil en van bestrating tot parkeerproblemen. De gemeente Albrandswaard heeft toegezegd dat geprobeerd wordt op de eerstvolgende bewonersavond in Portland, 2 juli as in het Voorportaal 2, antwoord te geven en eventueel in discussie te gaan over de voorstellen. Mocht deze termijn te kort blijken dan worden de bewoners daarvan in kennis gesteld.