Hewlett-Packard


Nieuwe HP Deskjet inkjetprinters

Amstelveen, 11 juni 2002 Hewlett-Packard brengt twee nieuwe kleureninkjetprinters op de markt: de HP Deskjet 5550 veelzijdig, mooi vormgegeven en snel en het compacte instapmodel de HP Deskjet 3820.

HP Deskjet 5550
De HP Deskjet 5550 is het eerste model HP Deskjet printer met HP Photoret IV-technologie mogelijkheid (optioneel). HP Photoret IV maakt gebruik van zes inktkleuren. Hierdoor is de fotokwaliteit nog beter. Daarnaast biedt deze printer de mogelijkheid om af te drukken op 4800 dpi(1). Dit model print fotos van 10 x 15 cm zonder witranden en met een snelheid van 17 paginas per minuut in zwart-wit en 12 in kleur op bijna alle papiersoorten en formaten.

De HP Deskjet 5550 kent innovatieve, gebruikersvriendelijke mogelijkheden. Met één druk op de knop kunnen gebruikers printen wat er op hun scherm staat. Zo kunnen ze bijvoorbeeld eenvoudig webpaginas, scoreoverzichten van spelletjes of financiële transacties op papier vastleggen. Verder heeft de printer een sensor die de papiersoort in de invoerlade herkent, waarna hij automatisch de meest optimale printopties kiest.

Bij de HP Deskjet 5550 kunnen gebruikers met één druk op de knop een printtaak afbreken en worden ze automatisch gewaarschuwd wanneer de inkt bijna op is. Dit voorkomt papierverspilling en fouten bij het printen.

Optioneel zijn de accessoires voor draadloos printen, zoals een draadloze printserver de HP wp110 of een Bluetooth printadapter. Hiermee kunnen gebruikers zonder kabels overal in huis printen. Ook is het mogelijk om automatisch dubbelzijdig te printen met de HP duplexmodule (optioneel).

HP Deskjet 3820
De HP Deskjet 3820 heeft een opvouwbare papierlade zodat de printer nog compacter is dan zijn voorganger (HP Deskjet 920c). De printer drukt 12 paginas per minuut af in zwart en 10 in kleur. De maximale resolutie van 4800 dpi(1) produceert schitterende kleurenprints. Gebruikers kunnen met één druk op de knop een printtaak afbreken en worden automatisch gewaarschuwd wanneer de inkt bijna op is.

Prijzen
De HP Deskjet 5550 heeft een consumentenadviesprijs van 199,- inclusief BTW. De optionele HP duplexmodule komt op 79,- inclusief BTW.
De HP Deskjet 3820 heeft een consumentenadviesprijs van 139,- inclusief BTW.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.
1) tot 4800 dpi geoptimaliseerde resolutie in kleur op HP Premium fotopapier, 1200x1200 dpi invoer.