Gemeente Coevorden

Sporthal De Goorn in Oosterhesselen blijft voorlopig gesloten In verband met asbest

Sporthal De Goorn in Oosterhesselen blijft tot aan de zomervakantie gesloten voor alle gebruikers. De gebruikers zullen hiervan schriftelijk en zo nodig telefonisch op de hoogte worden gebracht.
Aanvullende onderzoeken die zijn verricht door Search Laboratorium uit Heeswijk wijzen uit dat er in de lucht geen asbestvezelconcentraties zijn aangetroffen. Dit betekent dat bezoekers aan de hal niet hebben blootgestaan aan een verontreiniging boven de landelijke asbestnormen. De CV-ruimte en de daarnaast gelegen toestelruimte moeten echter wel onder asbestcondities worden gereinigd. Voor het schoonmaken van de rest van de sporthal, waaronder de vloer en het plafond, wordt een saneringsplan opgesteld. Omdat op dit moment nog geen inzicht bestaat in de sanering c.q. schoonmaak, kan er nog geen duidelijkheid worden gegeven over de totale kosten.

In verband met de asbesthoudende deeltjes die zijn aangetroffen in het luchtbehandelingssysteem in sporthal De Goorn in Oosterhesselen, zijn vrijdag 7 en maandag 10 juni jl. aanvullende onderzoeken verricht. Op basis van deze onderzoeksresultaten kunnen daartoe gespecialiseerde bedrijven een kostenindicatie en een planning opstellen voor de verdere schoonmaak c.q. sanering van de hal.
Waarschijnlijk kan aan het eind van deze week een inschatting worden gemaakt van het moment van heropening van de sporthal.