Sociale Verzekeringsbank

SOCIALE VERZEKERINGSBANK

Marktconforme CAO voor Sociale Verzekeringsbank (SVB)

+++ Gezamenlijk persbericht SVB, ABVAKABO FNV en CFO CNV-BOND +++

Marktconforme CAO voor Sociale Verzekeringsbank

De onderhandelaars van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de vakbonden ABVAKABO FNV en CFO CNV-BOND hebben een akkoord bereikt over een nieuwe, tweejarige CAO. De bonden leggen het akkoord de komende dagen met een positief advies voor aan hun leden. Als die instemmen met de gemaakte afspraken, worden op 4 juli aanstaande de handtekeningen gezet. De CAO geldt voor de bijna 4.000 werknemers van de SVB.

De SVB en de bonden zijn tevreden over het resultaat. De CAO is marktconform en loopt in de pas met de loonontwikkeling.

De CAO gaat in per 1 juli 2002 en loopt tot en met 30 juni 2004. Per 1 juli 2002 worden de salarissen verhoogd met 1,5 procent; de eindejaarsuitkering gaat met 2,33 procent omhoog tot het niveau van een volledige 13e maand. Gedurende de looptijd van de CAO volgen nog twee salarisverhogingen van 1,5 procent, op 1 juli 2003 en 1 januari 2004.

Medewerkers krijgen recht op doorbetaald zorgverlof en op twee dagen kraamverlof voor de verzorging van hun partner na een bevalling. De SVB kent al langer adoptieverlof en doorbetaald ouderschapsverlof. Deze regelingen blijven gehandhaafd.

De SVB is een grote uitvoeringsorganisatie op het gebied van sociale verzekeringen in Nederland. De SVB voert onder meer uit de AOW, Algemene nabestaandenwet (Anw), de kinderbijslag en het Persoonsgebonden Budget voor klanten in binnen- en buitenland. De SVB keert jaarlijks 25 miljard euro uit aan circa 4,5 miljoen klanten.

Noot voor de redactie,