Stadsdeel Amsterdam-Noord

11/6/2002 - AZC Noord is gereed

Het Asielzoekerscentrum Noord aan de Meteorenweg is gereed. De medewerkers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers zijn op dit moment bezig met de inrichting van de woningen en de kantoorgebouwen. De eerste groep bewoners van ongeveer 300 bewoners wordt in de week van 24 juni verwacht, de tweede groep van 100 mensen komt een week later. Uit welke landen de bewoners komen is pas een week van te voren bekend.

Het asielzoekerscentrum zal na de zomer officieel worden geopend met een open dag. De precieze datum wordt aangekondigd via de huis aan huis bladen.

Om de gang van zaken rondom het asielzoekerscentrum soepel te laten verlopen starten we een overlegcommissie. Hierin kunnen buurtbewoners, leden van sportverenigingen en vertegenwoordigers van andere groepen uit de buurt meedenken over zaken die het centrum aangaan. De eerste vergadering is gepland op woensdag 19 juni a.s. om 19.00 uur in het asielzoekerscentrum Noord.
U bent van harte uitgenodigd met ons mee te denken.

Voor vragen over het centrum en ook als u zich wilt aanmelden als lid van de overlegcommissie, kunt u bellen met Coby van den Haak, Coördinator Opvang Wonen van het asielzoekerscentrum, tel. 560 76 07 of Caroline van Osselen, stadsdeel Amsterdam-Noord, tel. 634 99 17 of 06-11392257.