Gemeente Apeldoorn

Gemeente doet onderzoek naar veiligheid in Apeldoorn

Veiligheidsmonitor Apeldoorn 2002
De gemeente Apeldoorn houdt in juni 2002 onder de naam Veiligheidsmonitor Apeldoorn 2002 een onderzoek onder de inwoners van Apeldoorn. Doel van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de Apeldoornse veiligheidssituatie. In totaal krijgen 5.020 inwoners een vragenlijst per post toegestuurd. De uitkomsten van het nieuwe onderzoek dienen als basis voor het veiligheidsbeleid in de komende jaren.

Vragenlijsten
De te benaderen inwoners zijn, door steekproeftrekking, uitgekozen. Het verwerken van de gegevens van de vragenlijsten gebeurt volledig anoniem. De enquête verschijnt in verschillende versies, zodat de vragen zijn afgestemd op de verschillende wijken en dorpen die Apeldoorn kent. Naast algemene vragen komen vragen over de verkeerssituatie, geweld op straat, vandalisme, diefstal en de veiligheid in de woonomgeving aan bod.

Veiligheidsproblemen
De gemeente Apeldoorn pakt in samenwerking met burgers, politie en instellingen diverse veiligheidsproblemen aan. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het geven van preventieadviezen voor de beveiliging van woningen en winkels, het bieden van sportactiviteiten aan jongeren en het ondersteunen van buurtpreventieprojecten. Deze keuze van aanpak is in 1999 bepaald, toen de eerste Veiligheidsmonitor is gehouden. De uitkomsten van die enquête vormden hiervoor de basis.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1