Tom Coronel

11 Juni 2002: Racing for Holland leeft naar eerste training toe

Het Racing for Holland team is gisteren probleemloos door de technische keuring gekomen. De keuring, die traditioneel wordt gehouden in het centrum van Le Mans is inmiddels uitgegroeid tot een ware publiekshappening. Niet alleen wordt gekeken of de auto's conform het regelement zijn, maar ook de licentie papieren van de rijders moeten hier getoond worden. Een mooie gelegenheid voor de fans dus om de rijders en de auto's van dichtbij te aanschouwen.

De gebruikelijke teamfoto

Het Racing for Holland team was iets na de klok van vijven aan de beurt. Nadat het team met de Dome weer teruggekeerd was op het circuit kon de pitbox verder worden opgebouwd. Vandaag is de tweede groep aan de beurt voor de technische keuring en heeft het Nederlandse team een 'rustdag', dat wil zeggen geen verplichte activiteiten. Een raceteam heeft immers nooit rust op Le Mans. Morgen zal om 19:00 de eerste kwalificatie training plaatsvinden. De tweede sessie is eveneens morgen en begint om 22:00. Deze wordt aangemerkt als officiële nachtsessie, een belangrijk verschil omdat de rijders verplicht zijn om een aantal kwalificatie ronden in het donker af te leggen.

Tom, Jan en Val

Voor de Racing for Holland crew is er nog genoeg werk aan de winkel. Het team is nu druk bezig om de auto op te bouwen in kwalificatie trim. Daarnaast wordt er druk getraind op pitstops en worden de laatste sponsorstickers op de auto geplakt. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, zelfs in Le Mans...

---

| Het nieuws in Mei | Eerdere nieuws items |