Gemeente Hilversum

Afval station op Crailoo

Er komt een nieuw afvalscheidingstation op het terrein van Railpro, vlak naast het huidige overlaadstation Crailoo. Afgelopen donderdag heeft het Algemeen bestuur van het Gewest Gooi en Vechtstreek besloten om een krediet van 3,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verplaatsing en de inrichting. Daarmee is een einde gekomen aan een langdurige zoektocht van de gemeente en de GAD naar een nieuwe locatie voor het afvalscheidingstation voor Hilversum en omgeving.

Goed overleg
Voor het afvalscheidingstation Hilversum en omgeving was eerder een locatie langs de Diependaalselaan nabij Kerkelanden in beeld. Wethouder Heerschop heeft bij haar aantreden direct aangekondigd opnieuw de mogelijkheden te gaan verkennen om het scheidingstation op Crailoo te handhaven. De afgelopen maanden is hierover in goed overleg gesproken met de GAD, NS Vastgoed en Railpro. Eind vorig jaar hebben partijen al de intentie uitgesproken om het afvalscheidingstation te realiseren nabij het huidige overlaadstation Crailoo. Dat overleg heeft nu geleid tot overeenstemming.

Verplaatsen en herinrichten
Het afvalscheidingstation wordt gerealiseerd op het huidige kabel- en haspelterrein van Railpro. Dit terrein grenst aan het terrein van het huidige overlaadstation van de GAD. Het huidige kabel- en haspelterrein wordt verplaatst naar een ander gedeelte binnen de kavel van Railpro.
De komende periode zal worden benut om de benodigde vergunningen te verkrijgen. Ook moet nog een erfpachtovereenkomst worden gesloten met NS Vastgoed. De verwachting is dat eind dit jaar het terrein van Railpro beschikbaar komt voor de realisatie van het afvalscheidingstation. Uiterlijk 1 oktober 2003 wil de GAD dat het nieuwe afvalscheidingstation operationeel is.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de gemeente Hilversum, tel. 6292152.

datum bericht 11 juni