Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer
11 juni 2002 po98

Bestrijding eikenprocessierups

Op verschillende plekken in Nijmegen is de eikenprocessierups weer gesignaleerd, onder andere bij Staddijk en de Brabantse Poort. Voor mensen en dieren kunnen de rupsen, die brandharen bezitten, na aanraking vervelende huidirritaties en ontstekingen van luchtwegen en/of ogen veroorzaken. De reacties verschillen van persoon tot persoon zeer sterk. Ook brandharen van voorgaande jaren, die achterblijven in de spinselnesten op de eikenbomen, blijven nog jaren hinder opleveren.
De gemeente bestrijdt de eikenprocessierups door middel van het wegbranden en opzuigen van de beestjes en hun nesten. De rupsen zijn alleen te vinden op eiken.
Wie nesten of rupsen in eiken waarneemt, kan de plekken waar ze voorkomen doorgeven aan de Bel en Herstellijn via telefoonnummer 3292329. De rupsen zelf zijn te herkennen aan hun gele kleur met bruine strepen terwijl de nesten lijken op wit spinsel.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.