Gemeente Hoogeveen

12 juni 2002

* Bureau Toezicht doet voortaan controle GFT *
* Presidium raad houdt vergadering *

* Weg Elim dicht *

* Vuurwerk Nieuweroord *

* Geen spreekuur *

* Afdelingen dicht voor publiek *

* Ministerie wijzigt regeling huursubsidie 2002/2003 *
* Lunchbijeenkomst voor ondernemers *

* Parkeerplaatsen Mr Cramerweg *

* Nieuw nummer melden storingen *

* Educatieve activiteitendag in natuurgebied bij De Weide *
* Bijeenkomst over keuzemodellen Stationsgebied *
* Open huis nieuw onderkomen Buurtbeheer en WOP-info *
* Spelregels Restgoedwagen *

* Abonnementen moeten treintaxi laten terugkeren *
* Enquête over herindeling *

* Invalidenparkeerplaats Boerhaavehof *

* Intrekking invalidenparkeerplaats Priestwijk *
* Intrekking invalidenparkeerplaats Orion *
* Tijdelijke snelheidsmaatregel Pesse *

* Inspraak Voorontwerpbestemmingsplan Erflanden, 5e Uitwerkingsplan (appartementenstrook) *

* Kapvergunning *

* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
* Ontwerp bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan de Wielewaal *
* Ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Westerbork, deelplan Middenraai 76 *

* Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Noordscheschut, deelplan Coevorderstraatweg 28 en 32 *
Bureau Toezicht doet voortaan controle GFT
Bureau Toezicht heeft vorig week de controle op het juist aanbieden van groente- fruit- en tuinafval (GFT) overgenomen van de milieupolitie. De milieupolitie krijgt zo meer ruimte voor het opsporen van het clandestien storten en branden van afval. Bovendien heeft de milieupolitie ook de handen vol aan andere taken. Het Bureau Toezicht heeft qua menskracht ruimere mogelijkheden. Het toezicht op het aanbieden van GFT-afval wordt daardoor scherper.

De daadwerkelijke controle gebeurt door de beladers van de huisvuilwagens. Zij hangen bij een overtreding een gele kaart aan de afvalduobak. Op die kaart wordt duidelijk gemaakt welke overtreding is begaan. Na twee gele kaarten stuurt Bureau Toezicht een waarschuwingsbrief. De eerstvolgende keer controleert Bureau Toezicht de duobak. Bij de vierde overtreding volgt een proces-verbaal. De boete bedraagt 45.

De overtredingen waarop wordt gecontroleerd zijn:
* het vervuilen van het GFT-afval met restafval
* het ontbreken van een tussenschot in de duobak
* het plaatsen van afval naast de duobak

* het te zwaar beladen (meer dan 80 kilo)
* het te vol stoppen van de container waardoor het deksel blijft openstaan.

Zuiver scheiden

Deze permanente controleactie bestaat sinds september 1999 onder de naam 'Zuiver scheiden: goed voor milieu en portemonnee'. Aanleiding om de actie te beginnen was destijds het steeds verder dalende aanbod van GFT-afval en de vervuiling van dit afval; er zat steeds meer gewoon huisvuil bij.

In 1999 was het percentage zuiver GFT-afval 25 procent van de totale hoeveelheid opgehaald afval. Het doel was om met de actie een GFT-aanbod van 40 procent te halen. Dat is inmiddels gelukt.

Met de actie 'Zuiver scheiden: goed voor milieu en portemonnee' wil de gemeente bereiken dat zo min mogelijk restafval naar Essent Milieu moet voor verbranding. De gemeente bevordert zo veel mogelijk hergebruik van materialen (onder andere oud papier, glas, blik, electrische apparaten, textiel etc.) en compostering. Dat is veel goedkoper dan verbranding en ook beter voor het milieu. Voor GFT-afval betaalt de gemeente Essent Milieu ruim 60 per duizend kilo. Restafval (alles wat niet gerecycled of gecomposteerd kan worden) kost bijna 120 per ton.

Hoe lager de gemeentelijke rekening voor het verwerken van het afval, des te beter dit is voor de portemonnee van de burger. Immers, de kosten voor afvalverwerking worden volledig doorberekend in de afvalstoffenheffing.

Presidium raad houdt vergadering

Het presidium van de raad houdt maandag 17 juni een vergadering in de b en w kamer in het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 16.00 uur. De agenda ziet er als volgt uit:

1. Opening en vaststelling agenda.
2. Mededelingen.
3. Besluitenlijst van 21 mei 2002.
4. Raadsvoorstel vervanging college bij afwezigheid. 5. Voorstel publicatie lijst van nevenfuncties raad en burgemeester. 6. Notitie behandeling van ingekomen stukken.
7. Voortgang vorming griffie.
8. Voortgang informatievoorziening raadsleden (computerplan e.d.). 9. Verlenging contract extern bureau voor verslaglegging raadscommissies.
10. Voorstel agenda raadsvergadering van 27 juni 2002. 11. Deelname raadsleden aan werkbezoeken.

De bij de agenda behorende stukken liggen tot de vergadering ter inzage bij de griffier en kunnen op verzoek per e-mail worden toegezonden. Zij worden ook zoveel mogelijk bekendgemaakt op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl, onder Politiek & Bestuur.

Weg Elim dicht

In verband met de zomermarkten in Elim op donderdag 13, 20 en 27 juni en 4 juli 2002 wordt van 17.00 tot 22.00 uur de Carstenswijk tussen kruising Carstenswijk / Van Leeuwenstraat en kruising Carstenswijk / Zondervanstraat afgesloten voor het verkeer.

Vuurwerk Nieuweroord

Op 5 juni is een aanvraag binnengekomen voor het afsteken van evenementenvuurwerk op 3 augustus 2002 omstreeks 23.30 uur op het terrein van de ponyclub in Nieuweroord. Wagenvoort Vuurwerk in Wapenveld steekt dit vuurwerk af. Nadere informatie is te verkrijgen bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken (tel. 291244).

Geen spreekuur

Het spreekuur van wethouder Van der Zwaag op maandag 17 juni komt te vervallen.

Afdelingen dicht voor publiek

De afdeling houdt dan haar jaarlijkse personeelsreis.

Maandag 17 juni is de gehele sector Bouwen & Wonen niet bereikbaar voor het publiek. Dan is ook de centrale balie in het Stadskantoor gesloten.

Weg Nieuweroord op de schop

De gemeente is maandag begonnen met het herstraten van een stuk van de Noorderweg in Nieuweroord. Het gaat om het gedeelte tussen de Middenraai en de Hoogeveenseweg (voormalige Europaweg).

Het verkeer wordt omgeleid via het Noorderhoofddiep, Verlengde Hoogeveensche Vaart en de Middenraai. De woningen aan het stuk dat karwei is naar verwachting voor de bouwvak klaar.

Informatieavond De Waring

Een bewonerswerkgroep houdt maandag 17 juni een informatieavond over het ontwerp voor de inrichting en invulling (spelen) van de locatie aan de Waring in de wijk De Weide. Belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst in kerkgebouw De Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg 32 begint om 20.00.

Het ontwerp ligt ter inzage in het wijkgebouw De Weideblik, De Ploeger 10-a, (tel. 234591)). U kunt er terecht van maandag tot en met donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur en op maandag van 19.00 tot 20.00 uur. Het ontwerp is ook in te zien bij De Plecht 44.

Collecten

Deze week gaan collectanten langs de deuren voor de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO). Volgende week: wordt gecollecteerd voor de Maag Lever Darm Stichting

Oud papier

Woensdag 12 juni

Basisscholen 't Kofschip en De Schuthoek. Vanaf 18.00 uur komen de afhalers bij u langs in Schutlanden en Erflanden. Het papier graag gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten (niet in vuilnis- of andere plastic zakken)

Donderdag 13 juni

Basisschool De Weidebloem. De containers staan naast de school aan de Schweitzerstraat, waar u het papier kunt brengen.

Zaterdag 15 juni

De Samenwerkende Scholen Elim. Het oud papier kan worden gebracht naar de containers die van 9.00 tot 11.30 uur op de parkeerplaats Prieswijk West staan.

De Hoeksteen" in Nieuwlande. Het papier wordt vanaf 09.00 uur langs de route opgehaald. Ook kan het naar de container naast de school aan de Wilhelminalaan worden gebracht.

Schoonmaken rioolgemalen in Noordscheschut

De firma Rimato BV is gisteren (dinsdag 11 juni) begonnen met het schoonmaken van de rioolgemalen in de omgeving van Noordscheschut-Oost. Het karwei - in opdracht van de gemeente Hoogeveen - duurt ongeveer twee weken.

Ministerie wijzigt regeling huursubsidie 2002/2003

Per 1 juli 2002 wordt de uitvoering van de huursubsidieregeling verder gewijzigd. Voor de huurder die nu reeds huursubsidie ontvangt, betekent dit dat hij niet meer, zoals eerdere jaren, naar de verhuurder moet voor het invullen van het vervolgformulier. Ook het aanleveren van de inkomensgegevens hoeft nu niet meer. De wijzigingen moeten onder meer de uitvoering van de regeling versnellen.

Het Ministerie van VROM controleert nu rechtstreeks bij de gemeente de bewoningssituatie, bij de Belastingdienst het (gezamenlijk) inkomen van 2001 en bij de verhuurder de huurgegevens. De huurder ontvangt een zogeheten 'huursubsidiebericht'. Als alle gegevens van dit formulier juist zijn, hoeft hij of zij niets meer te doen. Als hierop onjuiste gegevens staan vermeld, bijvoorbeeld over inkomen of de huishoudsituatie, dan moet dat via een wijzigingsformulier kenbaar worden gemaakt aan het Ministerie van VROM in Den Haag. Ook als VROM vraagtekens heeft gezet op uw huursubsidiebericht, moet u reageren.

Voor 1 juli

De huurders die nog geen huursubsidiebericht van VROM hebben ontvangen, bijvoorbeeld omdat zij kort geleden zijn verhuisd of voor de eerste keer huursubsidie hebben aangevraagd, moeten zich zo snel mogelijk melden bij de Afdeling Volkshuisvesting van de gemeente in het Compagnieshuis, (tel. 291737) of bij de verhuurder van de woning. Niet reageren betekent dat u gèèn huursubsidie ontvangt met ingang van 1 juli, maar pas met ingang van de eerstvolgende maand ná de indiening.

Lunchbijeenkomst voor ondernemers

De gemeente heeft een plan gemaakt voor de presentatie van het gepresenteerd tijdens een lunchbijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis.

De Noordelijke Promotiedagen worden elk jaar gehouden. Veel Hoogeveense ondernemers waren de afgelopen jaren vertegenwoordigd op en de gemeente.

Dit jaar wil de gemeente opnieuw van zich laten horen met een nog keer 'Gezond ondernemen in Hoogeveen'.

Tijdens de lunchbijeenkomst wordt het plan ontvouwd voor de beurs in november en kunt u uw bedrijf aanmelden voor de Noordelijke Promotiedagen. Dan zal burgemeester W.P.M. Urlings ook het nieuwe van vragen over zaken die voor de Hoogeveense ondernemers belangrijk zijn.

Aanmelden

De lunchbijeenkomst op 18 juni in de Burgerzaal van het gemeentehuis wordt gehouden van 11.45 tot 13.15 uur. Als u als Hoogeveense ondernemer de bijeenkomst wilt bijwonen, dan dient u zich uiterlijk 14 juni aan te melden. Dat kan per e-mail (e.j.van.geldere@hoogeveen.nl) of telefonisch (0528 - 291757).

Parkeerplaatsen Mr Cramerweg

Er komen zeven parkeerplaatsen aan de Mr Cramerweg. Ze zijn bestemd voor jongeren die met de auto naar de Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) komen. Hoewel het is toegestaan om zonder meer te parkeren aan de Mr. Cramerweg, blijkt dat jongeren hun auto veelal parkeren bij de flat aan de Lijster.

De parkeervakken worden aangegeven met belijning en reflectorpaaltjes.

Voor meer informatie en het bekijken van de tekening kunt u terecht tijdens de spreekuren van de wijkbeheerder, maandag tot en met donderdag van 11.00 tot 12.00 uur in De Vogelwiek, Koekoeklaan 5.

Eventuele bezwaren kunnen tot maandag 17 juni zowel mondeling als schriftelijk worden ingediend bij Buurtbeheer.

Nieuw nummer melden storingen

Er is een nieuw gemeentelijk telefoonnummer voor het melden van storingen van rioolgemalen en problemen met de openbare weg, zoals gaten of verzakkingen. Het is 06 - 59029271. Dit is een semafoon. U kunt daarop uw eigen telefoonnummer achterlaten. U wordt dan onmiddellijk teruggebeld door een ambtenaar. het nummer is dag en nacht bereikbaar.

Educatieve activiteitendag in natuurgebied bij De Weide

De Koeweide is een bijzonder stuk natuurgebied aan de rand van wijk De Weide ter hoogte van het spoor. Het natuurgebied wordt begraasd door enkele koeien. In datzelfde gebied ligt een bijenstal en een volkstuinencomplex. Deze combinatie maakt het gebied uniek en interessant. Zaterdag 15 juni is er een educatieve activiteitendag.

De activiteitendag is georganiseerd door Buurtbeheer De Weide, De Bijenvereniging De Heidebloem, Volkstuin Ons Domein, Landschapsbeheer Drenthe en de IVN-afdeling Hoogeveen. Die dag wordt ook een informatiebord onthuld bij de Bijenstal.

Programma

* 10.00 uur. Onthulling Info-bord door wethouder J. Stoefzand, de heer Harmsen van Landschapsbeheer Drenthe en de heer Van Wilgenburg, voorzitter Bijenvereniging De Heidebloem.
* Korte Toespraak door Cees Bouma van IVN-Hoogeveen.
* 10.30 uur. Excursie onder leiding van een IVN-gids
* 13.00 uur. Excursie, eveneens onder leiding van een IVN-gids.
Op de locatie is van alles te bezichtigen, zoals kijkkasten. Ook is er een werkdag en een waterdiertjesactiviteit. het programma is geschikt voor volwassenen en kinderen.

Iedereen van harte welkom op maandag 24 juni

Bijeenkomst over keuzemodellen Stationsgebied

Op 14 maart jl. was de startavond ontwikkelingsvisie Stationsgebied. Op maandag 24 juni komt er een vervolgavond. De gemeente nodigt iedereen daarbij van harte uit. U ziet die avond een aantal keuzemodellen gepresenteerd. Dit zijn globale scenario's met mogelijke inrichtingen. U kunt uw stem laten horen die avond en de politiek adviseren welk keuzemodel om welke redenen volgens u de basis moet zijn van de ontwikkelingsvisie.

Stedebouwkundig bureau Alle Hosper te Haarlem heeft de modellen gemaakt en zal ze presenteren. Daarnaast is er ruimte om advies uit te brengen en te discussiëren.

Reactieformulieren

Kunt u niet aanwezig zijn op 24 juni maar wilt u toch mee-adviseren? Dan kunt u gebruik maken van het reactieformulier. In het voorlichtingscentrum en via internet (www.hoogeveen.nl/stationsgebied) is dit formulier van woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni beschikbaar. Daarna volgt de verwerking van de gegevens, samen met die van de vervolgavond van 24 juni.

Aanmelding

De bijeenkomst is in het raadhuis. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.30 uur begint de bijeenkomst. Streven is om 22.15 uur klaar te zijn. Het is handig als u uw komst vooraf meldt, a.u.b. voor 22 juni. Dat kan via telefoon 291387 (projectsecretariaat, tijdens kantooruren) of via het e-mailadres stationsgebied@hoogeveen.nl.

Open huis nieuw onderkomen Buurtbeheer en WOP-info

Buurtbeheer Krakeel is verhuisd. En daarmee ook het WOP-infocentrum. Beide zitten nu in het voormalige gebouw van de Rabobank in het winkelcentrum aan de Grote Beer 1. Donderdag 20 juni is er open huis. Dat betekent dat iedereen welkom is, ook diegenen die niet een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen. Het open huis is van 16.00 tot 17.30 uur.

Het WOP-infocentrum heeft aanzienlijk meer ruimte gekregen dan het in De Magneet had. Er is een raampresentatie, waarop tekeningen, foto's en nieuwsbrieven te zien zijn. Ook is er een gezellige 'stamtafel', waar men op het gemakje plannen kan bekijken.

In het vroegere bankgebouw zitten ook de wijkbeheerder, het maatschappelijk werk, Informatie&Advies en de wijkopbouwwerker. Het telefoonnummer is hetzelfde gebleven: 231090.

Spelregels Restgoedwagen

De Restgoedwagen neemt vijf afvalsoorten mee.

De Restgoedwagen van kringloopbedrijf Het Goed rijdt in de hele gemeente. Elke maand komt de wagen ook bij u in de straat. Hieronder de spelregels op een rijtje.
* De Restgoedwagen neemt vijf afvalsoorten mee: blik/metaal, drankenkartons, textiel, klein huisraad (ook elektrische apparaten, tot formaat tv) en papier mee;

* U kunt het afval gebundeld, in een doos of in een plastic zak naar keuze aan de weg zetten.

* Houd elke afvalsoort apart;

* Elke portie moet door 1 persoon te tillen zijn;
* Bied karton gevouwen en gebundeld aan;

* Zet uw afval voor 7.45 uur aan de weg op de dag dat de Restgoedwagen langs komt;

* Plastic flacons horen bij het restafval;
* U weet niet of bent vergeten wanneer de Restgoedwagen langs komt? Bel de gemeente: 291256 of 291653. Of kijk op www.hoogeveen.nl onder milieu in het digitaal gemeentehuis.

Abonnementen moeten treintaxi laten terugkeren

Sinds begin dit jaar rijdt de treintaxi niet langer tussen het NS-station in Hoogeveen en Tiendeveen, Noordscheschut, Hollandscheveld en Nieuweroord. Reden: de NS heeft in deze dorpen te weinig vaste klanten om de treintaxi te laten rijden. Vaste klanten zijn voor de NS mensen die een NS-, of OV-jaarkaart, een jaartrajectkaart of een Voordeelurenkaart hebben.

In de dorpen is inmiddels een actie begonnen om mensen te bewegen één van de genoemde kaarten aan te schaffen. De gemeente ondersteunt de actie. Vooral de Voordeelurenkaart is een interessante kaart voor mensen die niet heel vaak maar wel enkele keren per jaar met de trein reizen.

Peildatum

Als voldoende mensen in de dorpen één van de NS-kaarten hebben dan rijdt de treintaxi. De datum waarop de NS het aantal vaste klanten telt is 1 augustus. Zijn er op dat moment voldoende vaste klanten, dan keert de treintaxi in januari 2003 terug.

De treintaxi kost 3,50 euro per persoon per rit. U kunt er ook gebruik van maken als u niet met de trein reist. De treintaxi rijdt vanaf de eerste trein 's ochtends tot en met de laatste trein 's nachts.

Initiatief

Het initiatief voor de actie om de treintaxi terug te laten keren in de dorpen is genomen door de afdeling Tiendeveen van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouw Vrouwen van Nu en de Belangenvereniging Tiendeveen-Noord.

Enquête over herindeling

Volgende week begint onderzoeksbureau B&A Groep in opdracht van de provincie Drenthe met de telefonische enquête over de herindeling. Gedurende twee weken worden 1200 willekeurige burgers gebeld. Zij worden gevraagd naar hun mening over verschillende aspecten van de gemeentelijke herindeling die per 1 januari 1998 van kracht werd.

In de vragenlijst komen de aanspreekbaarheid, bereikbaarheid en het imago van de Drentse overheden aan de orde. De resultaten zijn onderwerp van de agenda in de rondetafelgesprekken die het bureau dit najaar gaat voeren met gemeenten, provincie en maatschappelijke organisaties in Drenthe. De bedoeling is om zo tot concrete verbeterpunten te komen.

Resultaten op website

De beantwoording van de vragen neemt tussen de 10 en 15 minuten van de respondent in beslag. De resultaten van het onderzoek worden na afloop van de evaluatie gepubliceerd op de website van de provincie Drenthe, www.drenthe.nl.

Mededelingen

Invalidenparkeerplaats Boerhaavehof

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 22/2000, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken werd aangewezen in de Boerhaavehof te Hoogeveen, in te trekken.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646).

Intrekking invalidenparkeerplaats Priestwijk

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 23/1998, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken werd aangewezen in de Prieswijk te Elim, in te trekken.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646).

Intrekking invalidenparkeerplaats Orion

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om verkeersbesluit nummer 41/1999, waarin een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken werd aangewezen in de Orion te Hoogeveen, in te trekken.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646).

Tijdelijke snelheidsmaatregel Pesse

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om in de Beilerstraat te Pesse gelegen in de gemeente Hoogeveen, ter plaatse van de tijdelijke uitrit over een afstand van ca. 240 meter, vanwege werkzaamheden de maximum toegestane snelheid terug te brengen van 80 km/u naar 50 km/u.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646).

Inspraak Voorontwerpbestemmingsplan Erflanden, 5e Uitwerkingsplan (appartementenstrook)

Dit uitwerkingsplan is een uitwerkingsplan (zoals bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) van het bestemmingsplan Erflanden. Het uitwerkingsplan heeft betrekking op de bebouwingsstrook tussen de Hoogeveense Vaart en de woonstraat Blankvoorn. In het onherroepelijk goedgekeurde bestemmingsplan Erflanden is deze zone bestemd voor meergezinshuizen. In de voorschriften van dit bestemmingsplan is bepaald dat in deze randzone B maximaal 7 woongebouwen in maximaal 5 bouwlagen, met een maximale hoogte van 15,00 meter en een onderlinge afstand van minimaal 40,00 meter zijn toegestaan.

Burgemeester en wethouders hebben met inachtneming van deze voorschriften het uitwerkingsplan opgesteld, wat heeft geresulteerd in een voorontwerpuitwerkingsplan. Hierin is onder meer de situering van de woongebouwen, de parkeerplaatsen en groenvoorzieningen aangegeven.

Over het voorontwerpbestemmingsplan wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Het ontwerp ligt van 13 juni tot 11 juli voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Op 26 juni 2002 om 19.30 uur wordt in het raadhuis een informatie- en inspraakbijeenkomst gehouden.

Gedurende de hiervoor genoemde periode kan een ieder zijn/haar zienswijze over het voorontwerpuitwerkingsplan schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Tevens kan men zijn/haar mening tijdens de inspraakbijeenkomst naar voren brengen.

Kapvergunning

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* A. Schuurman, Roerdomplaan 202, Hoogeveen, voor een berk. van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Landelijk Gebied ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* A. van Goor, voor het bouwen van een kapschuur bij de woning Alteveer 111 te Hoogeveen.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 13 juni 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn inspraakreactie omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart vrijstelling te verlenen aan:

* A.L. Werkman, voor het bouwen van bedrijfsruimte met bedrijfswoning op kavel W 32 van bedrijventerrein Buitenvaart I.

Het bouwplan ligt met ingang van 13 juni 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Ontwerp bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan de Wielewaal

Burgemeester en Wethouders hebben voor de percelen de Wielewaal 2 tot en met 8, nummer 3, 32 en 34 van winkelcentrum de Wielewaal een bestemmingsplan voorbereid.

De bestemming die het winkelpand de Wielewaal 32 en 34 heeft, wordt gewijzigd in "geen detailhandel". De kiosk de Wielewaal 3 zal worden gesloopt, de bestemming van de locatie wordt gewijzigd in "winkelerf". De panden de Wielewaal 2 tot en met 8 worden uitgebreid.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 13 juni 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Op verzoek kan het ontwerp-bestemmingsplan gedurende deze termijn ook op dinsdagen buiten de reguliere openingstijden worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de heer F. Berting. Zijn rechtstreeks nummer is 0528-291769.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze omtrent dit ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Westerbork, deelplan Middenraai 76

Het perceel Middenraai 76 te Nieuweroord heeft in het bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Westerbork per abuis een woonbestemming gekregen. Burgemeester en wethouders hebben een bestemmingsplan, deelplan Middenraai 76, voorbereid om de gemaakte fout bij de inventarisatie te herstellen. Het perceel krijgt de bestemming Veenontginningsgebied met op de plankaart de aanduiding "Bedrijven B1"

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 13 juni 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Op verzoek kan het ontwerp-bestemmingsplan gedurende deze termijn ook op dinsdagen buiten de reguliere openingstijden worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het Raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de heer F. Berting. Zijn rechtstreeks telefoonnummer is 291769.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze omtrent dit ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Ingekomen bouwaanvragen, bouwmeldingen en sloopaanvragen

Bouwaanvragen:

* Goor van A., bouwen van een kapschuur, Alteveer 111
* Kok P.W.M., bouwen van een schuur, Steigerwijk 92
* Beijert G.H., wijzigen van de voor- en achtergevel, Zuiderkruis 4
* Café-Restaurant Pyramide, verbouwen van een eethuisje, Hoofdstraat 22

* Jonge de R.P., uitbreiden van een recreatiewoning, Meerboomweg-Zuid 171

* Pouwels F., verbouwen van een garage/berging, Brinkstraat 9
* Manenschijn R., uitbreiden van een woning, Bloklandweg 37
* Wolthers N.T., uitbreiden van een woning, Dravik 14
* Vos M., vervangende nieuwbouw van een woning, Akkerweg 18
* Dekker H., vervangende nieuwbouw van een schuur, Hollandscheveldse Opg 6

Bouwmeldingen:

* Grendelman A., bouwen van een tuinhuisje, Drostenraai 9
* Deniz H., plaatsen van een dakkapel, De Fazant 19
* Lukens F., vergroten van een schuur, Schuttevaer 94
* Donker P., uitbreiden van een woning, Veenluydenstraat 56
* Snippe R., uitbreiden van een berging/schuur, Helios 16
* Winkel de P., bouwen van een tuinhuisje, Reuvenkamp 15
* KPN, verbouwen van een rijwielberging tot traforuimte, Griendtsveenweg 36

Nader informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis)

Verleende bouw- en sloopvergunningen

Bouwvergunningen:

* Geerts G., bouwen van een beheerderswoning, Haarweg - sectie U nummer 485

* Caat ten A., uitbreiden van een woning en plaatsen van een dakkapel, Dravik 40

* Tegelhandel Hoogeveen, uitbreiden van een opslagruimte, Stephensonstraat 12

* Ziekenhuis Bethesda, vergroten van een garage/berging, Dr G.H. Amshoffweg

* Meijer G., uitbreiden van een hal en een berging, Swammerdamstraat 23

* Nijmeijer J., plaatsen van een dakkapel,Listerhof 5
* Bruin de A., uitbreiden van een woning, Tapuitlaan 85
* Brienen T., bouwen van een serre, Gruythuysenlaan 58
* Nijmeijer H.D., bouwen van een woning, Karper 15
* Opdam C.J., bouwen van een woning, Leiendijk 5
* Goor van H., wijzigen van een kapconstructie schuur, Alteveer 96
* Bisschop K., uitbreiden van een woning, Zwarte Dijkje 4
* Masoudi El N., wijzigen van de voorgevel, Hoofdstraat 10
* Alwica, uitbreiden van een bedrijfspand, Pascalstraat 16
* Meppelink H., uitbreiden en verbouwen van een woning, Bentinckslaan 16

* Brouwershaven van C., bouwen van een serre, Jos van Aalderenlaan 82

Bouwvergunningen van rechtswege:
* Lent van F., bouwen van een schuur/paardenstal, Oude Wijk 15a
* Koekoek J.R.K., uitbreiden van een woning, De Komenij 6
Bouwvergunningen met instandhoudingstermijn:
* Kroon G., tijdelijk plaatsen van een stacaravan, chalet en zeecontainer, Buitenvaart I kavel W6

Sloopvergunningen:

* Diepen van J.J.A., slopen van een woonhuis, Coevorderstraatweg 95
Tegen deze verleende vergunningen kan binne zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Oost ten behoeve van de heren G. en A.J. Kelly voor het gebruik van het pand Kanaalweg 36 te Hoogeveen als fitnessruimte.

De aanvraag ligt vanaf 13 juni 2002 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder een zienswijze omtrent de aanvraag indienen bij Burgemeester en Wethouders. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Noordscheschut, deelplan Coevorderstraatweg 28 en 32

Burgemeester en Wethouders hebben voor de percelen Coevorderstraatweg 28 en 32 een bestemmingsplan voorbereid.

De bestemming van beide percelen is eengezinshuizen in open bebouwing, klasse A. Daarnaast heeft het perceel nummer 32 de aanduiding "bedrijven toegestaan". Deze aanduiding vervalt voor het perceel Coevorderstraatweg 32 en verschuift naar Coevorderstraatweg 28. Dit heeft te maken met de bedrijfsopvolging van vader op zoon bij Houthandel Koster. Verder wordt voorgesteld het bebouwingspercentage te verhogen van 20 % naar 30 % van de oppervlakte van het perceel.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 13 juni 2002 tot en met 11 juli 2002 ter inzage bij de centrale balie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder een zienswijze over het voorontwerp-bestemmingsplan schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Wanneer er behoefte bestaat aan het mondeling inbrengen van een zienswijze kan daarover contact worden opgenomen met mevrouw S. Gerritsma van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Het rechtstreeks telefoonnummer is 291714.