Politie Midden- en West Brabant

persberichten 11 juni district Oosterhout

Datum: 11/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem:
Diefstal Speedboot
Op 10 juni tussen 08.15 uur en 17.00 uur is een witte speedboot met rood voordek met buitenboordmotor ontvreemd. De boot lag aan een steiger te Andel tussen de camping de Waard en de Duizendmorgen. De speedboot heeft typische oude vleugels aan de zijkant.

Diefstallen op bedrijfsterrein
Op maandagnacht is er in gebroken in 4 bedrijven welke gevestigd zijn op het bedijfsterrein van Giessen. De daders verschaften zich de toegang tot de bedrijven door verbreking van ramen. Uit één van de bedrijven is een geld bedrag en een aantal passen ontvreemt. Bij een tweede ontvreemdde men een aantal laptops en mobiele telefoons. Bij de twee andere bedrijven bleef het bij een poging tot inbraak.

Team Loon op Zand:
Geen bijzonderheden.

Team Dongen:
Geen bijzonderheden.

Team Gilze en Rijen:
10/06 Bromfietscontrole
Op maandag 10/06 is middags een bromfietscontrole gehouden op de Oude Rijksweg te Hulten. Er zijn in totaal 10 bromfietsen gecontroleerd op alle bescheiden en de constructiesnelheid. Eén bromfiets werd in beslaggenomen omdat de constructiesnelheid niet te meten was. Volgens de verklaring van de bestuurder kon de "bromfiets" een snelheid halen100 km/u. De totale score was twee processen-verbaal voor het onverzekerd rijden op een bromfiets en vijf processen-verbaal voor de constructiesnelheid.

10/06 Aanrijding met licht letsel (02-566842)
Een 34 jarige vrouw uit Schiedam, reed op 10/06 omstreeks 19.00 uur, met haar auto over de A58 (noordbaan). Door onbekende oorzaak verloor zij de macht over het stuur en reed tegen de vangrail. Het busje sloeg vervolgens over de kop. De vrouw hield aan het ongeval nekklachten en stijfheid over het gehele lichaam over. Onderzoek aan de auto wordt ingesteld om de oorzaak van het ongeval te kunnen achterhalen.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Poging tot beroving van een taxichauffeuse
Pas gisteren werd bekend dat in de nacht van zaterdag 8 juni op zondag 9 juni 02 omstreeks 00.30 uur een jarige 47-jarige Oosterhoutse vrouw als bestuurster van een zogenaamde belbus taxi is overvallen bij een busstation aan het Park bij het gemeentehuis in Made.

Zij reed daarheen om een gemaakte afspraak met een vrouwelijke klant na te komen. Bij het ter plaatse komen wilde een man de bus instappen. Hij hield een vuurwapen op haar gericht en vroeg om geld. De man droeg een grote capuchon over zijn hoofd. De chauffeuse trapte direct op de gaspendaal waardoor de bus naar voren schoot en de portieren automatisch dichtsloegen. De overvaller kwam met zijn hand tussen de portieren klem te zitten en moest die terugtrekken. De vrouw is snel weg gereden en heeft de dader niet meer gezien. Wel is zij terug gereden om te zien of de overvaller nog in de beurt was. Dat was niet het geval waarna zij via taxicentrale de politie in kennis stelde. Gisteren deed zij aangifte van deze poging tot roofoverval.

De overvaller heeft de leeftijd van 20 tot 25 jaar tenger van postuur met een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij was gekleed in een donkerkleurige regenjas met ritssluiting aan de voorzijde. Onder de jas droeg hij een sweatshirt of trainingsjasje met hieraan een capuchon. Hij had Arabische trekken en een lichte huidskleur.

Snelheidscontrole
Op 10 juni tussen 12.30 uur en 14.30 uur werd er op de Kerkdijk te Helkant (Hooge Zwaluwe) een snelheidscontrole gehouden. 255 passanten; 70 overtredingen geconstateerd; hoogst gemeten snelheid 74 km per uur. Toegestane snelheid ter plaatse is 50 km per uur.

Team Waalwijk:
Geen bijzonderheden.

Team Oosterhout:
Inbraak
Bleek dat er afgelopen nacht (11-6-02 tussen 01.30 en 08.00 uur ) was ingebroken bij een pand aan het Slotjesveld te Oosterhout. De toegang tot het pand heeft men verschaft door een grote ruit aan de voorzijde te stuk te slaan. Er is nog niet bekend of er goederen uit het pand zijn weggenomen. Een onderzoek wordt ingesteld.

Einde berichtgeving.