Ingezonden persbericht

ISO pleit voor uitstel BaMa

UTRECHT, 20020613 -- Tijdens de Studentenkamer van vandaag heeft het ISO bij minister Hermans een motie ingediend voor de uitstel van de invoering van de bachelor-masterstructuur. Voorzitter Jonathan Zondag: "De instellingen zijn nog lang niet klaar voor de invoering, daarom moet de invoering tot 2003 uitgesteld worden".

Het ISO heeft drie grote bezwaren tegen de invoering van de bachelor-masterstructuur. In de eerste plaats zijn de nieuwe plannen onvoldoende met studenten en docenten doorgesproken. Veel medezeggenschapsraden hebben nog geen plannen gezien, laat staan dat ze er op hebben kunnen reageren.

In de tweede plaats is er grote onduidelijkheid bij aankomende studenten. Zij hebben in de voorlichting doorgaans alleen te horen gekregen wat het programma is voor het eerste jaar. Het programma voor latere jaren is doorgaans nog niet bekend. Het ISO vindt dit onaanvaardbaar. Zondag: "Studenten hebben er recht op te weten waar ze aan toe zijn".

In de derde plaats is er grote onduidelijke over overgangsregelingen voor de huidige studenten.

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is de grootste landelijke studentenorganisatie en vaste gesprekspartner van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Bij het ISO zijn ongeveer 160.000 studenten aangesloten.



Ingezonden persbericht