Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-06-2002 Persbericht overvaller aangehouden (HP 16.35 uur) Donderdag 13 juni 2002

Geleen, verdachte aangehouden:
Een 28 jarige inwoner van Geleen is dinsdagmiddag 11 juni 2002 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van een gewapende overval. Op 28 mei 2002 vond omstreeks 17.10 uur in een lectuurwinkel / annex postkantoor aan de Bloemenmarkt te Geleen een overval plaats waarbij de enige verdachte onder bedreiging met een mes een personeelslid van de lectuurwinkel dwong tot de afgifte van enkele honderden euros. Hij ging er meteen na het in bezit krijgen van het geld vandoor in de richting van de Burgemeester Lemmensstraat te Geleen en bleef onbekend.
Uit het politieonderzoek en een vergelijking van het door getuigen opgegeven signalement van de overvaller bleek dat mogelijk een 28 jarige inwoner van Geleen als verdachte voor de overval aangemerkt kon worden. Dinsdagmiddag 11 juni 2002 deed de politie een onderzoek in de woning van de mogelijke verdachte, waarbij deze in eerste instantie niet werd aangetroffen. Echter op het moment dat de politie in zijn woning aanwezig was meldde hij zich hevig transpirerend thuis en werd hij daarop door de politie aangehouden. Hij bleek bij zijn aanhouding een mes in zijn bezit te hebben.
Aangekomen aan het politiebureau bleek dat dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur een diefstal had plaatsgevonden in het gebouw van de Gilde opleidingen aan de Holleweg te Sittard. Daar had een onbekende man in de kantine een greep gedaan in de kassalade waaruit hij ruim 100 euro wegnam. Toen hij echter betrapt werd, bedreigde hij met een mes een getuige om zijn vlucht mogelijk te maken. Het slachtoffer van deze bedreiging kon een goede beschrijving geven van de verdachte, welke geheel bleek te passen op het signalement van de zojuist in zijn woning aangehouden verdachte. Het bij de bedreiging gebruikte mes bleek het mes te zijn welke de verdachte bij zijn aanhouding in zijn bezit had. De verdachte werd dinsdag in verzekering gesteld. Bij verhoor bekende de verdachte beide diefstallen gepleegd te hebben.