Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 13/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Bekeuringen bij verkeerscontroles

OISTERWIJK Bij een controle op parkeerplaatsen in het centrum van Oisterwijk, waarbij preventief werd gesurveilleerd in verband met, heeft de politie vanmiddag en passant 15 bekeuringen uitgeschreven omdat autos fout geparkeerd stonden.

Vanmorgen heeft de politie Oisterwijk aan de Moergestelseweg een controle gehouden voor het rijden door een rood verkeerslicht. Hierbij gingen zeven weggebruikers op de bon.

TILBURG In het kader van het project De veilige School heeft de politie van team Wilhelminapark vandaag gecontroleerd aan de Dr. Deelenlaan. Hier gingen vijf automobilisten en een motorrijder op de bon omdat zij zonder daartoe gerechtigd te zijn over de brug reden. De politie kreeg veel positieve reacties van fietsers die door gemotoriseerd verkeer vaak in het nauw gedreven worden.

TILBURG De politie van Tilburg West heeft vandaag twee verkeerscontroles gehouden aan de Kijkduinlaan en de Heyhoefpromenade In beide gevallen trad de politie op naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving dat er te hard gereden werd en vanuit het winkelcentrum dat men er met fietsen rondrijdt terwijl het winkelcentrum een voetgangersdomein is. Aan de Kijkduinlaan controleerde de politie in de 30 kilometer zone op snelheid met de zogenaamde laser gun. Er werden 83 voertuigen gecontroleerd waarvan er 25 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 55 kilometer per uur. In het winkelcentrum Heyhoef bekeurde de politie in goed twee uren elf fietsers en bromfietser. De politie van Tilburg West zal deze controles in de toekomst herhalen.

Hennepkwekerij

TILBURG Aan de Dussekstraat heeft de politie van team Tilburg Noord vanmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bestond uit 165 planten. Deze werden vernietigd en de gebruikte randapparatuur werd inbeslaggenomen.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Vannacht om vijf over halfvijf hebben surveillerende agenten aan de Koopvaardijstraat in Tilburg een 37-jarige man uit deze stad aangehouden. Die bleek met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1,03. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Verder bleek de auto van de Tilburg niet verzekerd en APK gekeurd.

Brandjes

GOIRLE Aan het Rietven in Goirle werd vannacht rond halfvier de markies aan een woning in brand gestoken. Mogelijk is dit het werk geweest van baldadige jeugd. De Goirlese brandweer die zeer snel terplaatse was kon de schade van de brand tot de markies beperken.

TILBURG Aan de Zwaanstraat werden vannacht rond vijf over twee enkele containers in brand gestoken. De Tilburgse brandweer bluste de zaak.

TILBURG Aan het Stadhuisplein hebben tot nu toe onbekende vandalen een parasol van een horecazaak in brand gestoken. De gealarmeerde politie bluste de brand met een poederblusser uit de politieauto.

Man uit Klundert aangehouden voor bedreiging

TILBURG - Aan de Burgemeester van de Klokkenlaan in Waalwijk hebben agenten gisteravond rond tien over halfnegen een 35-jarige man uit Klundert aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging van een 23-jarige Tilburgse man die hij met een op een pistool gelijkend voorwerp bedreigde en vervolgens met zijn auto de benen nam richting Waalwijk. De aangehouden verdachte, die een zaak heeft aan het Verdiplein in Tilburg ondervindt al langer overlast van een groep jongeren en in zijn zaak heeft de politie later een stroomstootwapen. Een vuurwapen werd door de politie niet aangetroffen.