Openbare Bibliotheek Oss

12 juni 2002

Ontwerp een poster voor Taalwedstrijd WOORD 2002

Op vrijdag 11 april 2003 vindt de finale van de Taalwedstrijd WOORD voor jongeren plaats in Oss. Dit jaar is het thema: Noord - Zuid. Tot en met 7 september 2002 kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot 24 jaar die woonachtig en/of schoolgaand zijn in de gemeente Oss een poster inleveren waarmee jongeren worden opgeroepen deel te nemen aan de Taalwedstrijd WOORD.
Er zijn niet alleen mooie geldprijzen te winnen, maar de winnende poster wordt onder begeleiding van een professionele vormgever in samenwerking met de winnaar uitgevoerd.

De Werkgroep WOORD zoekt creatieve jongeren van 12 tot 14 jaar met originele ideëen voor het ontwerpen van een poster. Het thema is Noord - Zuid: een actueel en veelzijdig thema dat op vele manieren uitgelegd kan worden. Je kunt denken aan verschillende contrasten en polen die uit elkaar gaan, maar natuurlijk ook aan verdraagzaamheid, toenadering en zelfs samenwerking. Voor het ontwerp is van belang om te weten dat het wordt uitgevoerd in A3-formaat.
Op de poster dient de tekst "Taalwedstrijd WOORD 2003" en het thema "Noord - Zuid" te worden vermeld.

De poster kan uiterlijk 6 september 2002 worden ingeleverd bij Muzelinck, t.a.v. Ingrid Ruijgh, Raadhuislaan 18 of bij de Bibliotheek Oss, t.a.v. Germa van Hal, Raadhuislaan 10.

Prijzen
De poster wordt in samenwerking met de winnaar door een professionele vormgever uitgevoerd en dient als basis voor de wervingsfolder, een ansichtkaart en het programmaboekje. Verder ontvangt de winnaar van de 1e prijs 65,- en worden de 2e en 3e prijs beloond met een bedrag van 35,-.