Openbare Bibliotheek Oss

10 juni 2002

OKVO Expositie Met eigen ogen in de Bibliotheek Oss

In de Bibliotheek Oss is tot en met vrijdag 28 juni een tentoonstelling te zien van werkstukken van basisschoolleerlingen die hebben deelgenomen aan het OKVO-project. Het OKVO (Osse Kunstinstellingen Voor Onderwijs) verzorgt al jaren een thematisch lesprogramma voor alle groepen van het primair onderwijs in Oss en de regio. Tijdens het schooljaar 2001-2002 gebeurde dit onder de noemer De Straat. Bij elke jaargroep stond een discipline centraal. Voor groep 7 was dit Audiovisueel. De leerlingen hebben fotos uitgekozen en vervolgens zelf fotolijstjes gemaakt die het beeld van de foto versterken. Het lesmateriaal voor dit deelproject werd verzorgd door Muzelinck, centrum voor de kunsten te Oss.

De straat is een plek waar kinderen doorgaans veel tijd doorbrengen en waar vaak belangrijke dingen in hun leven gebeuren. Ze ontmoeten er leeftijdsgenoten en komen in aanraking met allerlei gewoontes en verschillende manieren van leven. De multiculturele bevolkingsgroepen maken van de straat meer nog dan vroeger- een plek waar verschillende samenlevingsvormen bij elkaar komen en van elkaar leren.

De sleutelthemas hierin waren migratie en spiritualiteit.

Een reeks van opdrachten maakte de kinderen vertrouwd met belangrijke fotografische principes en leidde en passant naar de uiteindelijke keuze van één favoriete foto.

Speciaal voor deze foto hebben de kinderen een uniek lijstje gemaakt. Deze fotos met lijstjes worden van 11 tot en met 29 juni 2002 in de Bibliotheek Oss geëxposeerd: Met eigen ogen.