Ingezonden persbericht

Ubizen levert Fugro wereldwijd Managed Security Solutions

Fugro en Ubizen tekenen contract ter waarde van 3 miljoen euro

Mijdrecht, 13 juni 2002 - Ubizen (Nasdaq Europe: UBIZ, Euronext: UBI), de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions (MSS), heeft een wereldwijd contract gesloten met Fugro voor het leveren van Managed Security Solutions. Fugro is het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van geotechniek en onderzoeksdiensten. Ubizen gaat managed security services, beveiligingscomponenten en professional services leveren aan de meer dan 100 kantoren van Fugro wereldwijd.

"Fugro kiest duidelijk voor één wereldwijde beveiligingsinfrastructuur, zodat we internet op een veilige manier kunnen gebruiken voor end-to-end-communicatie met onze klanten", aldus Gert Jan Kramer, President en CEO van Fugro. "Ubizen voorziet ons niet alleen van de benodigde beveiligingskennis en -diensten, maar stelt ons daarnaast in staat ons te concentreren op onze core business. We zijn onder de indruk van de brede dienstverlening van Ubizen. Door Ubizen's wereldwijde aanpak van ons beveiligingsbeleid voldoen onze beveiligingsniveaus aan de ISO 17799 beveiligingsstandaard."

Ubizen levert Fugro wereldwijd proactieve monitoring, beheer en ondersteuning van bedrijfskritische beveiligingscomponenten op zowel netwerk- als applicatieniveau. Om de kwaliteit van deze dienstverlening op 24x7x365-basis te waarborgen, zijn strikte Service Level Agreements afgesloten. Sinds 1997 gebruiken diverse grote internationale bedrijven Ubizen OnlineGuardian. OnlineGuardian omvat een brede reeks van beveiligingstools, waaronder hoogwaardige firewalls, Network Intrusion Detection-systemen en Virtual Private Networks (VPN). De oplossing is schaalbaar van één tot duizenden verschillende apparaten. Met Ubizen OnlineGuardian kan een bedrijf de beveiliging naar een hoger niveau brengen en tegelijkertijd kosten besparen en waardevolle IT-middelen aanwenden voor andere zaken.

Stijn Bijnens, CEO van Ubizen, ziet de keuze van Fugro voor één wereldwijde beveiligingsinfrastructuur als een bevestiging dat IT-beveiliging een integraal onderdeel wordt van kwaliteitsprogramma's bij grote bedrijven. "Fugro heeft een duidelijke voorsprong op de concurrentie als het gaat om informatievoorziening aan klanten door middel van hoogwaardige internet-portals. In plaats van te kiezen voor verschillende lokale beveiligingsoplossingen, heeft Fugro één wereldwijd beveiligingsbeleid vastgesteld en geïmplementeerd. Dat maakt het onder meer mogelijk om ook andere applicaties - onder meer voor veilige communicatie tussen vestigingen - toe te passen zonder afhankelijk te zijn van de leverancier van datacommunicatie." Door best practices en acceptable use policies te gebruiken en door Ubizen OnlineGuardian-diensten te implementeren, is Ubizen in staat de lead time van het Fugro-project te verkorten.

Het contract met Fugro loopt tot het eind van 2005 en omvat vestigingen in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië.

Fugro
Fugro verzamelt, verwerkt en interpreteert gegevens die verband houden met het aardoppervlak en de bodemgesteldheid. Op basis van die gegevens adviseert Fugro de olie- en gasindustrie en de bouwsector. Daarnaast levert Fugro diensten als precieze positionering, het testen van constructiematerialen, reservoirengineering en databeheer. Fugro, opgericht in 1962, is wereldwijd actief op zee, aan land en in de lucht, waarbij een sterk gespecialiseerde staf werkt met geavanceerde technologieën die voor een groot deel intern zijn ontwikkeld. Het bedrijf is genoteerd aan de Euronext in Amsterdam sinds 1992 en opgenomen in de Midkap-index sinds maart 2002. Fugro beschikt over 250 vestigingen in 55 landen en telt circa 7.000 werknemers.

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, zoals Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort meer dan 2.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com.



Ingezonden persbericht