Gemeente Waalwijk

Donderdag 13 juni vindt in t Bourgondisch Hof aan de Eerste Zeine in Waalwijk een bijeenkomst plaats over de besteding van de wijkbudgetten in Waalwijk-Zuid. De avond is voor iedereen toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Tijdens deze bijeenkomst worden de beslissingen genomen over de besteding van de wijkbudgetten. Onder de bewoners zijn formulieren verspreid, waarop ze de knelpunten in hun wijk konden aangeven. Het wijkbudget wordt ingezet voor extra aandacht aan zaken die de veiligheid, leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk kunnen verbeteren. Het geld is niet bedoeld voor regulier onderhoud en toezicht.
Van de eerder door de bewoners in Waalwijk-Zuid bij wijktafels aangedragen knelpunten, zijn een flink aantal projecten in voorbereiding. Daarover is overleg gevoerd met de comités. De meeste projecten zijn inmiddels voldoende voorbereid om tot uitvoering te worden gebracht. Het wijkteam stelt dan ook voor om de wijkbudgetten daarvoor aan te wenden.

De knelpunten die onder regulier onderhoud of toezicht vallen zijn al doorgezonden naar de betreffende organisaties of afdelingen. Deze beoordelen of ze het betreffende knelpunt meenemen in hun werkzaamheden. Tijdens de bijeenkomst van 13 juni wordt daar zo duidelijk mogelijk inzicht in gegeven.
Het college van Waalwijk kan later nog een besluit ongedaan maken als de belangen van de gemeente of anderen onevenredig worden geschaad met de uitvoering van een van de besluiten. De stukken worden tijdens de bijeenkomst uitgedeeld, maar zijn ook vanaf donderdag 6 juni a.s. op te vragen via de telefoonnummers 683786 of 683787. Bewoners die een wens hebben ingediend en de bewonerscomités die bij de gemeente bekend zijn, krijgen de stukken toegestuurd.