Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer


---
Persuitnodiging (10-6-2002)

---

Donderdag 13 juni presenteert staatssecretaris Remkes (VROM) in Rotterdam het .Pleidooi voor de openbare ruimte.. 'Openbare ruimte in revisie' is een van de tien grote projecten uit de architectuurnota 'Ontwerpen aan Nederland'. Dit project is door Remkes geadopteerd en door het ministerie van VROM samen met de ministeries van LNV en OcenW uitgewerkt. Het pleidooi bevat een analyse van de problemen op het gebied van de openbare ruimte en een voorstel voor een actieprogramma.

Het programma start om 13.00 uur in het Europoint-gebouw II, Galvanistraat 11, Rotterdam, (Grote Maaszaal, 11e verdieping).Na enkele presentaties wordt vanaf 14.30 uur samen met bewoners een bezoek gebracht aan het project .Vierhavenstrip.; dit is een van de vijf voorbeeldprojecten waar een speciaal ontwerpatelier heeft plaatsgevonden als praktijkverkenning op het gebied van openbare ruimte.

Vanaf 16.00 uur is de staatssecretaris in het Nederlands Architectuurinstituut (Nai, Museumpark 25) te gast bij de 'Dag van de Openbare Ruimte'. Na een toelichting op het Pleidooi zal hij er de Omgevingsarchitectuurprijs uitreiken.

U bent van harte welkom als u (een deel van) het programma wilt bijwonen.

Nadere informatie/aanmelden:Ministerie van
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en MilieubeheerPersvoorlichting VROMLoek Caubo 070 3393540Willem Klein 070 3393981

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=1&goto=7642&site=persbericht )