Gemeente Amsterdam

Wethouder Maij opent de Amsterdamse Olympische Dagen

De Amsterdamse Olympische Dagen 2002 vinden dit jaar plaats op donderdag 13 juni en vrijdag 14 juni op Sportpark Ookmeer (Willinklaan 7) in Amsterdam. Het evenement wordt voor de 7e keer georganiseerd en is de afsluiting van een schooljaar "Jeugdsport in Beweging", het Amsterdamse Sportstimuleringsproject voor basisscholen. Dit jaar nemen ongeveer 3500 leerlingen deel, afkomstig uit groepen 7 en 8 van 93 basisscholen uit Amsterdam.

Het thema van de Amsterdamse Olympische dagen 2002 is "Sport voor iedereen". In het kader van dit thema doen dit jaar voor het eerst scholen voor speciaal onderwijs mee.
Uniek dit jaar is een wedstrijd "balhooghouden" via een internetverbinding tussen kinderen in Amsterdam en kinderen in Accra (Ghana). In het kader van "Olympic Aid" vindt er tevens een sponsorloop plaats voor het straatkinderenproject in Accra.

Wethouder Hester Maij (Sport) zal de Olympische Dagen op donderdag openen.
Tijdens de sluiting op vrijdag zal de fairplayprijs worden uitgereikt aan de meest sportieve school. Daarnaast zullen kinderen de opbrengst van de sponsorloop Amsterdam-Accra symbolisch overhandigen aan een prominent namens Olympic Aid. Dit bedrag zal door "de Wilde Ganzen" worden vermeerderd. Bij het publiceren van dit persbericht was nog niet bekend wie de opbrengst in ontvangst zal nemen. Gesprekken zijn gaande met Jochem Uytenhage, Ron Zwerver en Inge de Bruin.

U bent van harte welkom om de Amsterdamse Olympische Dagen bij te wonen. De opening vindt plaats op donderdag 13 juni om 10.00 uur.

^


-

© gemeente Amsterdam - 11-06-2002