Provincie Zuid-Holland

Persbericht

13-06-2002
Meer overleg voor streekplan Oost noodzakelijk
Natuur-, milieu- en agrarische belangen nog onvoldoende afgewogen

Gedeputeerde Staten hebben onlangs besloten om meer tijd in te ruimen voor overleg met verschillende organisaties over het Ontwerp Streekplan Oost. Voor wat betreft het stedelijk gebied hebben gemeenten al veel informatie aangeleverd, terwijl over het landelijk gebied nog minder bekend is. Aangezien het Groene Hart voor een belangrijke deel in streekplangebied Oost ligt is het noodzakelijk daar afspraken over te maken. Met name over de invulling en afstemming van de beleidsterreinen natuur, groen, landbouw en water bestaat nog niet voldoende duidelijkheid.

De provincie wil dit gebied vitaal en leefbaar houden, waarbij het karakter van het Groene Hart wordt versterkt. Daartoe is extra overleg noodzakelijk met onder ander natuur-, milieu- en boerenorganisaties en waterschappen. De planning is dat het Ontwerp Streekplan Oost begin 2003 wordt vastgesteld.

Omdat de provincie meer tijd neemt voor het Ontwerp Streekplan Oost is het ook mogelijk een tweede overlegronde met de samenwerkende gemeenten te houden. In de vorm van regiovisies hebben gemeenten al eerder een bijdrage geleverd aan het proces. Er moeten n0g nadere afspraken worden gemaakt over woningbouw en bedrijventerreinen. De provincie vindt het van wezenlijk belang dat de ruimtelijke kwaliteit, de vitaliteit en de leefbaarheid van het landelijk en stedelijk gebied behouden blijven.

voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Borgers van de afdeling communicatie, te bereiken op 070 441 65 76