Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 13-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhoudingen gestolen spullen
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag bij de Giraffeweg een 15-jarige Almeerder en een 14-jarige Lelystedeling aangehouden. Zij worden ervan verdacht een aantal draagbare radios gestolen te hebben bij een inbraak in een school in Almere Buiten. Beide jongens zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De gestolen goederen zijn in beslag genomen.

Aanhouding mishandeling
ALMERE Woensdagmiddag is op het Rolklaverpad een 17-jarige Almeerder aangehouden voor mishandeling van een 26-jarige vrouw uit Almere. Hierbij liep de vrouw een gebroken neus op. Hij zou haar mishandeld hebben omdat zij zijn vriendin zou hebben uitgescholden. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietscontroles
ALMERE De politie heeft woensdag in het Beatrixpark en bij Station Muziekwijk bromfietscontroles uitgevoerd in het kader van het project Easy Rider. Van de 52 gecontroleerde bromfietsen bleken er 31 niet in orde; in totaal werden 54 bekeuringen uitgeschreven voor voornamelijk teveel vermogen en rijden zonder helm.
Bij een controle op het Pedersenpad werden 14 bromfietsen gecontroleerd en 17 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor teveel vermogen en onverzekerd rijden.

Aanhoudingen bij bromfietscontroles
ALMERE Tijdens de bromfietscontrole in het Beatrixpark zijn twee Almeerse jongens van 17 jaar aangehouden. Zij beledigden en bedreigden de agenten die bezig waren met de controle. Zij zijn na een aantal waarschuwingen aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding vernieling
ALMERE Dankzij een oplettende getuige heeft de politie woensdagavond op het Stationsplein een 35-jarige Almeerder aangehouden voor vernieling. Hij was onder invloed van alcohol en heeft twee ruiten kapot geschopt in de stationshal en bij een pand aan de Olof Palmehof. De man is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Ongeval
ALMERE Woensdagnacht heeft zich op de A27 een eenzijdig ongeval voorgedaan. Een getuige verklaarde dat de 38-jarige automobilist uit Almere opeens een rare slinger maakte, van de weg raakte en onderaan het talud tot stilstand kwam. De Almeerder droeg geen gordel en is uit de auto geslingerd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. Omdat de politie vermoedde dat de man onder invloed van alcohol verkeerde is een bloedproef afgenomen.

Rijden onder invloed
ALMERE Woensdagnacht is op de A6 een 26-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de surveillerende agenten opgevallen omdat hij zonder verlichting reed. De man blies 285 ug/l (0,7 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Autobrand
ALMERE De brandweer heeft woensdagnacht uit moeten rukken naar de A27 voor een autobrand. Het vuur was snel geblust. Niemand raakte gewond. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.