Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur

Verkeerscontroles

MIJDRECHT / MAARSSEN De politie heeft op woensdag 12 juni op meerdere locaties controles gehouden.

Op de Rondweg in Mijdrecht werd in de middag gecontroleerd. Tien bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor een gladde band.

Van 16.45 uur tot 17.05 uur werden op de Zuilense Ring in Maarssen bij de afslag Maarssen-dorp tien voertuigen aan een controle onderworpen. Twee bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en werden bekeurd.

Winkeldief aangehouden

ABCOUDE Op woensdag 12 juni is een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 16.00 uur zag het personeel van een winkel aan het Dokter van Doornplein dat een man enkele goederen uit de stellingen pakte en zonder te betalen de kassa passeerde. Hij werd door drie medewerkers van de winkel aangehouden.

De verdachte, een 42-jarige man uit Ermelo, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de goederen te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

NIEUWERSLUIS Op woensdag 12 juni heeft een automobilist een aanrijding gehad, terwijl hij onder invloed van drank verkeerde.

Rond 21.05 uur reed een 22-jarige automobilist uit Maarssen over de Rijksstraatweg, komende uit de richting van Loenen. Voor de kruising met de Zandweg gaf hij richting naar links aan en toen hij vervolgens geen tegenligger zag naderen, sloeg hij linksaf. Op dat moment wilde een 25-jarige automobilist uit Oud-Loosdrecht hem inhalen over het weggedeelte bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Daardoor botste de 25-jarige automobilist tegen de linkerflank van de Maarssenaar. Geen van de betrokkenen raakten gewond.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de 25-jarige automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,75 promille, anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.