Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-06-2002
Persberichten districten Utrecht Stad, 09.45 uur

Boom valt op autos

UTRECHT- Op woensdagmiddag kreeg de politie omstreeks 13.00 uur de melding dat een boom op een aantal autos was gevallen. De 30 meter hoge boom stond op de Museumlaan en viel door vermoedelijk ouderdom om. Hij kwam terecht op vijf geparkeerde personenautos De autos raakten beschadigd. Er raakte niemand gewond. De brandweer verwijderde de boom van de rijbaan.

Aanrijding letsel

UTRECHT- Op woensdagochtend vond er een verkeersongeval plaats op de Tolsteegsingel. Omstreeks 08.40 uur reed een 36-jarige fietser over de Tolsteegbrug en reed tegen het verkeer in op het Ledig Erf. Hier reed op dat moment een 24-jarige automobilist uit Utrecht. Een frontale aanrijding volgde en de fietser uit Utrecht werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Inbraak in winkel

UTRECHT- Op dinsdagochtend werden twee mannen in de leeftijd van 21 en 23 jaar afkomstig uit Utrecht aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een winkel. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. De politie zag op de 2e Daalsedijk twee personen die aan het signalement voldeden. Zij verstopten zich onder geparkeerde autos. Tijdens de aanhouding verzetten beide mannen zich hevig. Ze werden overgebracht naar het politiebureau.

Fietswrakkenactie

UTRECHT Op woensdagochtend hield de politie, samen met de toezichthouders en de gemeente op Kanaleneiland en Transwijk een fietswrakkenactie. In totaal werden elf fietswrakken overgebracht naar een opslagplaats.

Poging diefstal met geweld
UTRECHT- Op woensdagavond omstreeks 18.30 uur kwam een 13-jarige jongen uit Utrecht aangifte doen van mishandeling en poging tot diefstal van zijn fiets. De jongen reed rond 16.15 uur op de Vlieland ter hoogte van Rottumeroog, toen drie 13-jarige jongens hem lastig vielen. Een van de jongens hield zijn fiets vast en een ander trapte hem in het gezicht, waarna een worsteling volgde. De jongen wist met de fiets te ontkomen, maar liep hierbij een hersenschudding op en enkele snijwonden in zijn gezicht. Eventuele getuigen van dit voorval worden verzocht om contact op te nemen met de politie van district Tolsteeg, telefoon 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel
UTRECHT Woensdagmiddag omstreeks 18.30 uur vond er op de Vleutensebrug een kop-staart aanrijding plaats tussen vijf voertuigen. Een 6-jarig jongen uit Utrecht raakte hierbij licht gewond. De voorste auto moest stoppen voor stilstaand verkeer, waarna de andere automobilisten niet opletten en tegen hun voorganger botsten. Door de aanrijding vloog de 6-jarige jongen, die zonder beveiliging op de achterbank lag, door de auto en stootte hierbij zijn hoofd. De jongen werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Alcoholcontrole
UTRECHT- Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd er op de Floridadreef een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 563 personen in het pijpje blazen. Drie personen bleken teveel te hebben gedronken. Een persoon bleek 0,65 promille alcohol in zijn lichaam te hebben, de anderen hadden een promillage van 0,95. Ook gaf een automobilist een valse naam op en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Man moet nog betalen
UTRECHT- Woensdagavond werd omstreeks 18.30 op de Kroonstraat een 56-jarige man uit Utrecht aangehouden tijdens een bromfietscontrole van het Scooterteam. De man reed op zijn snorfiets, die niet verzekerd bleek te zijn. Zijn snorfiets werd in beslag genomen. Tevens bleek dat de man nog een boete open had staan van 306,31 Euro. De man kon deze niet betalen en werd ingesloten.