Gemeente Reimerswaal


Nieuws

NIEUWSBRIEF PROJECT YERSEKE WEST multi functioneel centrum

Visieontwikkeling
Op 17 en 24 april jongstleden hebben in de raadszaal van het gemeentehuis werkconfe-renties plaatsgevonden. Tijdens de conferenties is gebrainstormd over de mogelijkhe-den tot samenwerking en het multi-functioneel gebruik van ruimten.
De resultaten van de werkconferenties en de interviews zijn vastgelegd in de " Notitie Visie en Samenwerking Multifunctioneel Centrum Yerseke". De notitie is op 15 mei in de stuurgroep vastgesteld. Uit de notitie blijkt dat het ambitieniveau van de projectleden en die van de gemeente uiteenlopen. De gemeente wenst een samenwerking op hand-in-hand niveau, de partners zitten op een niveau tussen face-to-face en back-to-back. Dit betekent dat de gemeen-te niet alleen streeft naar ruimtelijke samenwerking maar ook naar een meer intensieve inhoudelijke en personele samenwerking rondom het kind. De andere projectpartners zijn bereid tot beperkte ruimtelijke samenwerking en staan niet onwelwillend tegenover inhoudelijke samenwerking. Zij wensen meer duidelijkheid om hierin besluiten te kunnen nemen. Het is van belang dat er een eenduidig eindresultaat komt. Hierdoor wordt voor-komen dat tijdens het project het proces van vaststelling van ambities blijft doorlopen. Deloitte &Touche/ICS Adviseurs heeft daarom voorgesteld om een haalbaarheidson-derzoek in te lassen.

Haalbaarheidsonderzoek
Het haalbaarheidsonderzoek geeft helderheid over:
- het niveau van samenwerking

- de huisvesting en locatie

- de globale investeringskosten en de exploitatiekosten
- de hoofdlijnen van eigendom en beheer

ICS zal een inventarisatie maken van de ruimtebehoefte van alle deelnemers aan de brede school. Uiteindelijk zal een tweetal varianten in de vorm van een zogenaamd ´vlekkenplan´ worden gepresenteerd. Er zal een kostenraming van de verschillende vari-anten worden gemaakt, waarbij zowel de investeringslasten als de exploitatielasten in beeld worden gebracht.

Het haalbaarheidsonderzoek is gestart in week 21 en zal vóór de zomervakantie worden afgerond. Mevrouw ir. W. J. Hardeman zal het haalbaarheidonderzoek namens ICS uit-voeren.
Excursie
In de stuurgroepvergadering van 15 mei jongstleden is afgesproken dat voor de zomer-vakantie een excursie naar een brede school zal worden georganiseerd. Doel van de ex-cursie is kennismaking met vergelijkbare projecten en uitwisseling van ervaringen met de betrokkenen. In overleg met ICS en de scholen is gekozen voor de brede school in de wijk Magistraat in Middelburg. Na de zomervakantie zal de brede school hier van start gaan. In de school werken onder andere een openbare basisschool, een protestants-christelijke school, een peuterspeelzaal en de kinderopvang samen.
Alle projectteamleden worden voor deze excursie uitgenodigd en ontvangen hierover binnenkort een brief. De gemeente zorgt voor het vervoer vanaf het gemeentehuis aan het Oude Plein in Kruiningen.

Stuurgroep
De laatste 2 leden van de stuurgroep zijn bekend. Namens de binnensportverenigingen zal de heer Laban van de korfbalverenging zitting nemen in de stuurgroep en namens de buitensportverenigingen de heer Verstraete van de voetbalvereniging.

Redactionele opmerkingen
In de vorige nieuwsbrief zijn niet alle deelnemers genoemd. Daarom volgt hier een over-zicht van alle deelnemers en direct betrokkenen van het MFC Yerseke.

MFC en binnensportaccommodatie
CBS Het Kompas
OBS Prinses Beatrixschool
Peuterspeelzaal de Hummelsoos
Kinderdagopvang de Bevelanden
Technica 10/Inspin
Muziekvereniging Mozart
Sportschool Myoides
De gebruikers van de binnensportaccommodaties
Gemeente, met o.a multifunctionele ruimte, vergaderruimte en politiekantoor

Buitensport
Voetbalvereniging Yerseke
Korfbalvereniging Volharding
Tennisvereniging LTC Yerseke
Postduivenvereniging De Luchtpost

Zorgcentrum
Zorgcentrum Vredelust

Reacties
Uw ideeën, vragen en opmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom. U kunt ze doorgeven aan de projectsecretaresse, mevrouw Carla Joosse, (zie colofon).

(Geplaatst op: 13-06-2002)