Poging ontucht minderjarige Noordwijk
Zedenspecialisten van de politie hebben woensdagmiddag 12 juni een 55-jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man, woonachtig in Boerenburg, heeft gepoogd ontucht te plegen met een 10-jarig meisje uit de buurt. Het meisje kwam die woensdagmiddag overstuur thuis. Nadat ze haar moeder had verteld dat de man zijn geslacht had laten zien, zijn ze samen naar de politie gegaan om aangifte te doen. De man is direct aangehouden en in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld.

Gestoorde inbreker Katwijk
Op woensdag 12 juni om 19.00 uur hoorde de 43-jarige bewoner van een woning op de Titan in Katwijk vreemde geluiden boven in zijn woning. Toen hij hierop zijn huis ging inspecteren bleek dat er een inbreker in zijn woning was geweest. De inbreker was zeer waarschijnlijk bij de geluiden van de bewoner weer naar buiten gevlucht. Het raamkozijn aan de achterzijde van de woning was vernield door de inbreker en er stonden voetsporen in de tuin. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek. Uit de woning wordt niets vermist. De aangifte is opgenomen.

Inbraak kledingmagazijn Leiden
Op donderdag 13 juni om 03.00 uur kreeg de eigenaar van een kledingmagazijn op de Haarlemmerstraat in Leiden een telefoontje van de alarmcentrale van zijn bedrijf dat het inbraakalarm geactiveerd was. Toen de eigenaar ging kijken bleek er daadwerkelijk ingebroken te zijn. De inbreker(s) had een deur geforceerd en hebben een nog onbekend aantal kledingstukken weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op woensdag 12 juni omstreeks 11.20 uur raakten een bestuurder van een bestelauto en een snorfietsster betrokken. De 29-jarige bestelbusbestuurder uit Nivelles (België) reed over het Noordeinde komende uit de richting van de Haagweg. De bestuurder wilde op de Rembrandtstraat keren maar zag bij deze manoeuvre vermoedelijk de achter hem rijdende snorfietsster over het hoofd. De 28-jarige snorfietsster uit Leiden moest hierdoor uitwijken maar raakte hierdoor uit balans. De snorfietsster en een 7-jarige bijrijder kwamen ten val. Zij liepen beiden schaafwonden op aan de knieën.

Schade aan geparkeerde auto door vrachtwagen Leiden
De politie is op zoek naar een vermoedelijke getuige van aanrijding waarbij een geparkeerde auto schade heeft opgelopen. Op woensdag 12 juni omstreeks 07.15 uur zou een vrachtauto met oplegger schade hebben gereden aan auto die op de Maria Rutgersweg stond geparkeerd. Hiervan is vermoedelijk een bestuurster van een rode Fiat Panda getuige geweest. De politie zou graag met deze bestuurster in contact willen komen. Zij kan contact opnemen met de politie in Leiden, Stevenshof, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Verkeersongeval Leiden
Een 22-jarige bromfietser uit Leiderdorp is op woensdag 12 juni gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 33-jarige automobilist uit Anthony (Frankrijk). De bromfietser reed over de Oude Singel komende uit de richting van de Klokpoort. Op de kruising met de Volmolengracht verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd met letsel aan een enkel overgebracht naar het LUMC.

Caravan in de brand Ter Aar
Op woensdag 12 juni om 00.30 uur is op de Oostkanaalweg in Ter Aar een caravan uitgebrand. De caravan die onbewoond op een camping stond is door nog onbekende oorzaak in de brand gevlogen. De technische recherche heeft de brand in onderzoek. De Haagse eigenaar is in kennis gesteld. De aangifte is opgenomen.

Inbraak bedrijf Alphen aan den Rijn
Op donderdag 13 juni om 06.00 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken bij een bedrijf op de Stuyvesantlaan in Alphen. Terwijl er al druk gewerkt werd met luidruchtige machines is bij het kantoortje een steen door de ruit gegooid. De inbreker heeft het kantoortje doorzocht en nog onbekend aantal goederen weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De zaak is in onderzoek bij de technische recherche.

Schennispleger verhoord Alphen aan den Rijn
De politie heeft deze week een man verhoord die zich in de afgelopen weken in Alphen aan den Rijn schuldig heeft gemaakt aan openbare schennis. De man zou een aantal malen vanuit zijn auto schennis hebben gepleegd tegenover vrouwen die bij een bushalte stonden. De man wrodt verwezen naar de hulpverlening en er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt. Vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt kunnen altijd aangifte te doen bij de politie.

Kazen gestolen Zoeterwoude-Dorp
Woensdagmorgen 12 juni meldde de 58-jarige eigenaar van een kaaswinkel aan de Kerklaan in Zoeterwoude-Dorp een inbraak in zijn winkelbedrijf. Onbekenden hadden aan de achterzijde een bovenlicht geforceerd. Naast wat geld bestaat de buit voornamelijk uit kaas; zo'n 70 kazen werden bij de inbraak gestolen. De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft sporen verzameld en onderzoekt de inbraak.

Dronken automobilist zonder rijbewijs Gouda
Op donderdag 13 juni om 02.00 uur zagen surveillerende agenten op de Goudse Houtsingel in Gouda een personenauto slingerend rijden. Toen de agenten de bestuurder wilden laten stoppen middels een stopteken van het transparant op het dak van de politieauto reageerde de bestuurder niet. Ook het geven van lichtsignalen deden de bestuurder niet stoppen. Pas toen de bestuurder voor zijn woning in Gouda stopte konden de agenten de bestuurder staande houden en laten blazen op de alcoholtester. De 42-jarige Goudse bestuurder blies een "A-indicatie" en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man 285 ug/l Bij controle bleek het rijbewijs van de man vorig jaar te zijn verlopen. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed en het rijden zonder een geldig rijbewijs.

Tas van bagagedrager gestolen Gouda
Een 58-jarige fietser uit Gouda heeft aangifte gedaan van beroving van zijn tas. De Gouwenaar fietste op woensdag 12 juni omstreeks14.15 uur vanaf het sluisje bij de Burgvlietkade in de richting van de Driewegplein toen hij door twee jongens op een scooter werd ingehaald. De fietser voelde op dat moment dat er aan zijn fiets werd getrokken. De fietser zag vervolgens dat de twee er vandoor gingen met zijn tas.

Verkeersongeval Bodegraven
Een 16-jarige bromfietser uit Bodegraven is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis na een aanrijding op woensdag 12 juni met een 35-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De bromfietser reed omstreeks 14.00 uurover de Koninginneweg in de richting van de Willem de Zwijgerstraat. Hij verleende op deze kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende automobilist. Een aanrijding was het gevolg.

Verkeersongeval Moordrecht
Een 33-jarige bromfietser uit Moordrecht is op woensdag 12 juni omstreeks 18.15 uur met zijn bromfiets ten val gekomen. De bromfietser reed over het fietspad op de Provincialeweg in Gouda in de richting van de Julianasluizen. Achter hem reed een 16-jarige scooterrijder uit Zevenhuizen. Deze wilde de Moordrechtenaar inhalen. Vermoedelijk kwamen de sturen van de voertuigen tijdens het inhalen tegen elkaar waardoor de Moordrechtenaar ten val kwam. Hij werd met een gekneusde enkel en letsel aan een arm overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Drugsverslaafde aangehouden Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op woensdag 12 juni omstreeks 15.00 uur een 32-jarige Rotterdammer aangehouden na diverse meldingen van overlast. De man zou zich in een speeltuin bij De Populier ophouden en drugs gebruiken. Na meldingen van buurtbewoners heeft de politie de man aangehouden en ingesloten.



Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 juni 2002