Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-06-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.30 u) Donderdag, 13 juni 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op het Burg. Van Grunsvenplein in Heerlen van een auto met een tweetal inzittenden, bleek een van de inzittenden, een 30-jarige man uit Huizen gesignaleerd te staan. De man wist meteen waar het over ging en gaf aan dat hij in een penitentiaire inrichting een gevangenisstraf moest ondergaan wegens handel in verdovende middelen waarbij hij niet terug was gekeerd van verlof. Nader onderzoek wees ook uit dat de Huizenaar verdovende middelen bij zich had. De verdovende middelen, 17 gram vermoedelijk cocaine (moet nog precies worden onderzocht) werden samen met een weegschaal en verpakkingsmaterialen die de man eveneens bij zich had, inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in en in afwachting van het ondergaan van de rest van zijn hechtenis blijft de man ingesloten.

Heerlen; bekeurd
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag op de Bautscherweg in Heerlen twaalf voertuigbestuurders bekeurd wegens overschrijding van de terplaatse maximaal geldende snelheid.

Hoensbroek; vuurwapens en verdovende middelen
De politie van de basiseenheid Heerlen-Noord heeft vanmorgen, samen met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee (Grensoverschrijdende criminaliteit) in een cafe aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek een 35-jarige man uit die plaats aangehouden. Bij controle in het cafe-pand vond de politie 2 geladen geweren, 1 ploertendoder, ongeveer 10 kilo amfetaminen, een kleine hoeveelheid cocaine, een aantal ampullen met vermoedelijk anabole steroiden en ruim 25 vermoedelijk Viagra-tabletten. Dit werd allemaal, samen met een eveneens aangetroffen seal-apparaat en verpakkingsmaterialen inbeslaggenomen. De in het pand aangehouden man werd op verdenking van handel c.q. het in bezit hebben verdovende middelen overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. Vanwege de Burgemeester van de gemeente Heerlen wordt bekeken of terzake een bestuurlijke maatregel wordt toegepast, hetgeen betekent dat wordt bekeken of het cafe-pand zal worden gesloten.

Landgraaf; ingebroken
Afgelopen woensdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Vlekkenkamp in Landgraaf. Inbrekers zijn die woensdag tussen 10.20 en 13.00 uur via een raampje de woning binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Gestolen werden sieraden, een draagbare computer (lap-top) en geld.
Een aanwezige bewoonster van een woning aan de Schachtstraat in Landgraaf ontdekte afgelopen woensdagnamiddag omstreeks 17.30 uur een inbreker in haar woning. Die haalde plotseling een mes tevoorschijn waarmee hij het slachtoffer bedreigde. De inbreker stal vervolgens in de woning een geldbedrag en verliet met de buit de woning. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.