Ingezonden persbericht


Interwoven en IBM komen met geïntegreerde portal-oplossing tegemoet aan klantwensen

Ruim 70 klanten gebruiken Interwoven TeamSite en IBM WebSphere

Utrecht, 13 juni 2002 - Interwoven (Nasdaq: IWOV), wereldwijde aanbieder van Enterprise Content Management-software (ECM), introduceert een gezamenlijke portal-oplossing die bestaat uit een combinatie van IBM-software, -hardware en -services, en de ECM-oplossingen van Interwoven. Momenteel maken ruim 70 klanten gebruik van de combinatie van Interwoven TeamSite-software en het IBM WebSphere-platform. Het integratieniveau van Interwoven met WebSphere is groot en stelt duizenden kenniswerkers in de gehele wereld in staat om steeds grotere hoeveelheden bedrijfs-content toe te voegen en te beheren. IBM en Interwoven voeren samen een wereldwijde marketing- en salescampagne om dit aanbod breed in de markt uit te zetten.

"Ons doel is eenvoudig: we willen onze klanten de meest kosteneffectieve en flexibele oplossingen voor het beheer van e-business-activiteiten bieden", aldus Per Larsen, Vice-President van IBM eServer Solutions Marketing. "Door samen te werken met vooraanstaande leveranciers van content-beheeroplossingen zoals Interwoven, bieden we klanten in de huidige dynamische markt een hoogwaardige portal-oplossing."

"Onze relatie met IBM Corporation zorgt voor een enorme impuls van onze activiteiten", zegt John van Siclen, President en COO van Interwoven. "Deze nieuwe portal-oplossing vormt een aanvulling op onze gezamenlijke oplossingen en we gaan ervan uit dat dit mogelijkheden biedt voor nog meer gezamenlijke projecten."

Deze succesvolle portal is het nieuwste voorbeeld van de gezamenlijke inspanningen van Interwoven en IBM. Beide bedrijven werken samen op het gebied van onder andere IBM Application, Integration Middleware en IBM Enterprise Systems.

Interwoven en IBM Internet Infrastructure Software De Interwoven TeamSite-software ondersteunt ontwikkeltools voor IBM WebSphere Application Server, WebSphere Personalization, WebSphere Portal en WebSphere Studio. Met de oplossing van Interwoven en IBM kunnen beheerders de portal-oplossing ontwikkelen, testen en inzetten. Deze portal-oplossing is gebaseerd op de eerste code- en content-beheermogelijkheid die wordt geleverd door Interwoven TeamSite.

Interwoven en IBM Enterprise Systems
Interwoven past momenteel TeamSite-software, TeamSite Templating, OpenDeploy, DataDeploy en TeamTurbo voor IBM voor AIX, het besturingssysteem van IBM voor haar op Unix gebaseerde eServer-lijn, aan. De eServer pSeries-systemen van IBM zijn de krachtigste high-end UNIX-systemen op de markt. Volgens een recent IDC-onderzoek heeft IBM haar wereldwijde marktaandeel op de markt voor UNIX-servers vergroot van 5,6 procent tot bijna 21 procent.

Over Interwoven
Interwoven (Nasdaq: IWOV) is een belangrijke leverancier van Enterprise Content Management-software. Het Interwoven 5-platform voorziet in de complete content-levenscyclus inclusief content-processing, content-management, content-intelligence, content-productie en content-distributie. Interwoven is de de facto standaard voor meer dan 1.000 internationale ondernemingen, waaronder ABN Amro, British Airways, Cisco Systems, General Electric, General Motors en Philips. Interwoven heeft samenwerkings-overeenkomsten met de grootste leveranciers van bedrijfsapplicaties om haar klanten complete, collaborative bedrijfsapplicatieoplossingen te kunnen bieden. Interwoven heeft ruim 850 medewerkers wereldwijd, van wie 20 in EMEA. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Ascot in het Verenigd Koninkrijk. De Europese vestigingen staan in Parijs, München, Utrecht, Madrid en Stockholm.