Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13:24 uur) Donderdag 13 juni 2002

Maastricht, verkeerscontrole
Woensdag 12 juni 2002 heeft tussen 16.00 uur en middernacht een verkeerscontrole plaatsgevonden op de Prins Bisschopsingel te Maastricht. In het totaal werden 68 personenauto en hun inzittenden aan een uitgebreide controle onderworpen. Er werden 28 processen- verbaal opgemaakt.
Motorrijders van de politie selecteerden uit de omgeving van het Tongerseplein te Maastricht voertuigen die naar de controleplaats aan het politiebureau werden overgebracht. Daar werden de voertuigen en de inzittenden aan een uitgebreide controle onderworpen. Er werden 28 processen-verbaal opgemaakt wegens uiteenlopende feiten, zoals het rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder de verplichte autogordels te dragen, echter het merendeel wegens technische gebreken zoals het rijden met een of meerdere kale banden op de auto, geen geluiddichte uitlaat of het niet in orde hebben van de verlichting. In een van de gecontroleerde personenautos werd een geheim steekwapen aangetroffen. Dit bleek een nep versnellingspook te betreffen die over de originele heen geplaatst was. Het bleek bij controle echter een aan tweekanten snijdend mes te zijn. De bestuurder kreeg een boete opgelegd van 130 euro.
In een andere auto werd een lange ijzeren buis aangetroffen, geschikt als slagwapen. De bestuurders kreeg een boete van 70 euro. Een andere bestuurder kreeg een boete van 110 euro wegens het voorhanden hebben van een busje traangas en een dolkmes. Een boete van 800 euro werd opgelegd aan een bestuurder die twee zakken met marihuana met een totaal gewicht van 225 gram in zijn auto aanwezig had.
Na het aantreffen van respectievelijk 29 en 132 gram marihuana in een franse personenauto kreeg de bestuurder een boete gepresenteerd van 600 euro.
In het totaal werd 2152 euro aan opgelegde boetes geïnd.