Persberichten - 13/06/2002

IBA - Het Management van IBA bevestigt goed op weg te zijn om de vooropgestelde omzet en operationele resultaat (EBITDA) voor 2002 te verwezenlijken

Louvain-la-Neuve, België, 13 juni 2002 - IBA (Ion Beam Applications) bevestigt vandaag goed op weg te zijn om de streefdoelen qua omzet en operationele resultaat vóór afschrijvingen (EBITDA) te realiseren zoals die eerder dit jaar aan de markt voorgesteld werden.

We begrijpen niet dat de prijs voor het IBA-aandeel momenteel gezakt is, zei de Heer Pierre Mottet, Chief Executive Officer van IBA. De zaken zijn sinds het begin van dit jaar zeer goed verlopen. Onze dienstverlening op het gebied van sterilisatie en radioisotopen is sterk. We hebben een high-power Rhodotron deeltjesversneller verkocht, meer PET-cyclotrons dan in enig vorig semester en we hebben het contract met de Amerikaanse postdiensten voor de sanering van de poststukken in Bridgeport, New Jersey verlengd. Ons basisplan is niet gewijzigd, voegde de Heer Mottet eraan toe. We hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat we een groei van de omzet en de operationele resultaat (EBITDA) tussen 10 en 15% zullen kunnen realiseren, zoals we eerder voorspeld hadden. IBA zal haar halfjaarlijkse resultaten voor 2002 zoals gepland op 19 september 2002 bekend maken.

Bron: IBA
Provider: Euronext Brussels