Microsoft Office v. X for Mac Service Release 1 en MSN Messenger 3.0 voor Mac beschikbaar

Microsoft Macintosh Business Unit lost Mac OS X-belofte in met gratis downloads

Schiphol-Rijk, 13 juni 2002 - Microsoft Office v. X Service Release 1 (Office v. X SR 1) en MSN Messenger 3.0 zijn sinds kort beschikbaar voor Macintosh. Door de verbeterde prestaties, updates, nieuwe functies en aanpassingen van de gehele reeks Office v. X SR 1-applicaties - zoals Word X, Excel X, PowerPoint X en Entourage X - zijn deze downloads een must voor alle gebruikers van Office v. X. MSN Messenger 3.0 voor Macintosh is een sterk verbeterde versie van het populaire instant messaging-programma van Microsoft, ontwikkeld voor Mac OS X. Er zijn diverse nieuwe functies en de betrouwbaarheid en prestaties zijn verbeterd. Microsoft zal verder vanaf 15 juli a.s. als gratis download een component aanbieden die synchronisatie tussen handheldapparatuur met het Palm-besturingssysteem en Entourage X mogelijk maakt.

Naast vele aanpassingen en verbeteringen omvat Office v. X SR 1 nieuwe functies die de totale ervaring van gebruikers met Office v. X verbeteren door het beter compatibel te maken en eenvoudiger in het gebruik. Tot de verbeteringen behoren betere leesbaarheid van tekst op het scherm in alle Office v. X -applicaties door middel van 'Quartz text smoothing' (een nieuwe functie voor een vloeiende tekstweergave, beschikbaar voor Mac OS X 10.1.5 of hoger). Dankzij integratie met FileMaker Server kunnen gebruikers van Excel X eenvoudig gegevens importeren die gehost zijn op een FileMaker Server. Ook kunnen zij databasezoekopdrachten die gemaakt zijn in Excel 98 vernieuwen, dankzij integratie van Open Database Connectivity (ODBC). Gebruikers kunnen ook hun eigen op maat gemaakte afbeeldingen op werkbalkknoppen plaatsen.

"Microsoft legt zich erop toe om het werken met Office v. X Service Release 1 zo makkelijk mogelijk te maken, vooral met betrekking tot compatibiliteit," zegt Kevin Browne, algemeen directeur van de Macintosh Business Unit van Microsoft. "Daartoe hebben wij meer dan 1500 verbeteringen, updates, aanpassingen en nieuwe functies aangebracht in SR 1, die Office v. X sneller, stabieler en betrouwbaarder maken dan ooit. Met nieuwe functies zoals Quartz text smoothing, FileMaker-integratie en ODBC, die de aansluiting tussen Office v. X en Mac OS X en andere applicaties gestroomlijnd helpen verlopen, zullen gebruikers ontdekken waarom het zo belangrijk is SR 1 te downloaden van de Mactopia-website."

MSN Messenger 3.0 biedt Macintosh-gebruikers een aantal verbeterde communicatiefuncties en contactmanagementfuncties voor een betere, gestroomlijnde berichtuitwisseling onder het nieuwe besturingssysteem van Apple. MSN Messenger 3.0 voor Macintosh, heeft een interface die zich hetzelfde gedraagt en er hetzelfde uitziet als de Mac OS X gebruikersinterface, biedt ook nieuwe functies, zoals de mogelijkheid bestanden te sturen aan mensen in de Buddy Lijst van de gebruiker, relaties onder te verdelen in groepen zodat zij gemakkelijk terug te vinden zijn, en de grootte van werkbalken en symbolen aan te passen. Ook is er betere ondersteuning van emoticons. MSN Messenger 3.0 voor Macintosh, beschikbaar voor Mac OS X 10.1 en hoger, is de meest stabiele, betrouwbare Mac OS-versie van het messenger-programma tot nu toe.

Prijs en leverbaarheid
Office v. X voor Mac SR 1 en MSN Messenger 3.0 voor Macintosh zijn als gratis downloads beschikbaar via http://www.microsoft.com/mac/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.