Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 13 juni 2002

---


Snelheidscontrole door Verkeershandhavingsteam
VALBURG - Op de Tielsestraat in Valburg werd gisteren tussen 15.00 en 21.00 uur door het VHT een snelheidscontrole gehouden. Er werden in totaal 1170 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 28 de maximaal toegestane snelheid hebben overtreden. De hoogste snelheid was 129 km/u

Verdachte aangehouden wegens lokaalvredebreuk en bedreiging ZETTEN - Woensdagavond werd door de politie een 18-jarige jongeman uit Zetten aangehouden wegens lokaalvredebreuk en bedreiging. Ondanks herhaalde verzoeken en vorderingen wenste hij zich niet te verwijderen uit het gebouw van de plaatselijke scouting. De jongen mocht daar niet meer komen door oorzaken uit het verleden. Tevens bedreigde hij enkele aanwezigen. Hij werd ingesloten. Twee mensen deden aangifte en er werden getuigen gehoord.

---

Multidisciplinaire oefening hulpverlening Elst geslaagd ELST- De multidisciplinaire Coördinatieteam Plaats Incident-oefening die gisteravond in Elst heeft plaatsgevonden is goed verlopen. Van 19.20 uur tot 21.30 uur was de Aamsestraat het oefenterrein van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen (GHOR). Op deze locatie was een ernstig verkeersongeval met meerdere voertuigen en slachtoffers gesimuleerd. Doel van deze multidisciplinaire oefening was het vergroten van vaardigheden in de hulpverlening bij ongevallen, waarbij samenwerking tussen verschillende hulpdiensten een belangrijke plaats inneemt.
Er werd gisteravond door zo'n 80 hulpverleners hard gewerkt aan de bestrijding van de rampsituatie die hier in scène was gezet. Na de oefening werd er kort geëvalueerd. De oefening werd als zeer geslaagd beschouwd. Net als bij de oefening vorige week in Zevenaar kwam naar voren dat de samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten goed is verlopen. Er werd voldoende afstemming gezocht en dat kwam de hulpverlening ten goede.

Enkele leerpunten uit deze oefening waren de samenwerking met een bergingsbedrijf. De expertise die de berger meebrengt zou iets beter benut kunnen worden. Ook zou meer aandacht moeten worden besteed aan de veiligheid van de hulpverleners; te denken valt aan het dragen van veiligheidsbrillen.





---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl