KLM

02/044

GRATIS NS RETOUR NU OOK BIJ KLM E-TICKETS

Amstelveen, 13 juni 2002 KLM breidt de service bij e-tickets uit. Vanaf vandaag kunnen reizigers die reizen met een e-ticket of die hun tickets ophalen op de luchthaven, gratis met NS van en naar Schiphol reizen. Het betreft een proef die geldt voor (e-)tickets geboekt via klm.nl of KLM Reserveringen.

Sinds 1 oktober 2000 kunnen passagiers van KLM en partners gratis met NS van en naar Schiphol reizen op vertoon van hun papieren ticket. Deze extra service was nog niet beschikbaar voor passagiers reizend met een e-ticket of van wie de papieren tickets klaar liggen op Schiphol. KLM en NS hebben nu een speciale voucher ontwikkeld voor deze categorie passagiers. De voucher wordt via e-mail verstuurd. Op vertoon van de voucher en een geldig legitimatiebewijs kan de passagier gratis met NS van elk willekeurig station in Nederland van en naar Schiphol reizen. De voucher is geldig voor zowel de heen- als de terugreis en dient door de passagier te worden bewaard.

Het betreft vooralsnog een proef die geldt voor (e-)tickets geboekt via klm.nl of KLM Reserveringen. Na evaluatie zullen KLM en NS de service uitbreiden naar (e-)tickets geboekt via andere verkoopkanalen. Naar verwachting zal dit per 1 augustus gebeuren. KLM is momenteel in overleg met haar agenten hoe, na gebleken geschiktheid, de voucher ingevoerd kan worden.

Gedurende de proefperiode is de voucher geldig bij:
· e-tickets geboekt via de module 'Online boeken / Vlucht reserveren' op www.klm.nl.
· e-tickets geboekt via KLM Reserveringen.
· Tickets die klaarliggen op Schiphol, geboekt via de module 'Online boeken / Vlucht reserveren' op www.klm.nl.
· Tickets die klaarliggen op Schiphol, geboekt via KLM Reserveringen.
Daarbij gelden de algemene voorwaarden die KLM en NS aan de service stellen, namelijk:
· Het NS retour is geldig vanaf de dag voor de vertrekdatum tot en met de dag na terugkomstdatum vermeld in het ticket.
· Het ticket dient in Nederland te zijn uitgegeven.
· De passagier hoeft geen apart treinkaartje te kopen. Het ticket is goed voor een treinreis 2e klas in Nederland, met elke NS trein naar Schiphol en weer terug. Passagiers die Business Class reizen, kunnen in de trein 1e klas reizen.
· Het NS retour is geldig bij tickets voor vluchten van KLM, Northwest Airlines, KLM uk en Kenya Airways die vertrekken vanaf Schiphol.
· Het ticket dient de datum te vermelden van vertrek vanaf Schiphol en de datum van de terugreis naar Schiphol.


KLM