Gemeente Apeldoorn

WoningBehoefteOnderzoek 2002 in gemeente Apeldoorn

Het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer houdt ook dit jaar het landelijk WoningBehoefteOnderzoek (WBO). In de gemeente Apeldoorn krijgen 800 huishoudens de enquête voorgelegd. Zo komen vragen aan de orde als hoe wonen de inwoners van ons land, hoe beleven en waarderen zij hun woning, wijk en woonmilieu en wat zijn hun woonwensen? Het onderzoek bestaat uit interviews onder inwoners van alle gemeenten in Nederland.

Voor het ministerie is inzicht in wonen een essentiële voorwaarde voor het maken van woonbeleid. Een betrouwbaar antwoord op deze vragen staat aan de basis van een gerichte aanpak. Het WBO 2002 gaat in op wonen in de meest brede betekenis. Niet alleen kenmerken en beleving van woning en woonomgeving, maar ook de leefstijl van mensen komt aan de orde met vragen over bijvoorbeeld gezondheid, vrije tijd, woon-werkverkeer en sociale contacten.

In totaal worden via een willekeurige selectie uit het bevolkingsregister ruim 100.000 mensen in Nederland benaderd. Deze mensen krijgen een brief van het ministerie van VROM met uitgebreidere informatie over het onderzoek. Voor de gemeenten in de Regio Stedendriehoek is die informatie niet voldoende om te gebruiken voor het beleid voor de woon- en leefomgeving in die regio. Om hier nader inzicht in te krijgen starten deze gemeenten gezamenlijk met een aanvullend onderzoek. De uitkomsten van dat onderzoek gebruiken zij voor de plaatselijke en de regionale plannen op het gebied van bouwen, wonen en leefomgeving.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1