Ingezonden persbericht


PRNL0000076

Grootformaatprints direct droog met nieuw papier

Amstelveen, 13 juni 2002 - HP introduceert een complete nieuwe reeks media voor grootformaatprinten. HP Productivity Photo Gloss-papier, HP Productivity Photo Semi-Gloss-papier en HP Heavyweight Coated-papier op lange rol. Deze nieuwe Productivity Photo-papiersoorten zijn direct droog en te lamineren. Een groot voordeel voor onder meer print service providers (PSP's) en fotolaboratoria.

Totnogtoe nam het drogen van grootformaatprints 24 uur in beslag. Pas daarna konden de prints worden gelamineerd. De nieuwe

HP Productivity Photo-papiersoorten verlagen niet alleen de productietijd, maar vereenvoudigen ook de workflow en verlagen de kosten. De ruimte die voorheen nodig was voor het laten drogen van prints, kan nu voor andere zaken worden gebruikt. Daarnaast beschermt het direct lamineren de prints tegen vlekken, afgeven en vingerafdrukken. Ook dit bespaart tijd en geld, doordat er geen beschadigingen meer hoeven worden weggewerkt. Deze snellere en efficiëntere werkwijze verhoogt de omzet en winst en vergroot de klanttevredenheid van afnemers.

HP Productivity Photo Gloss- en HP Photo Semi-Gloss-papier zijn te gebruiken met gewone inkt en met UV/pigmentinkt. Hierdoor is het papier voor bijna alle grootformaatprinters geschikt.

HP Heavyweight Coated-papier
HP Heavyweight Coated-papier wordt al wereldwijd gebruikt. Nu is het ook beschikbaar op extra grote rollen met 68 meter papier. Zo hoeven de rollen minder vaak te worden verwisseld.

Verkrijgbaarheid en productoverzicht
De nieuwe papiersoorten voor grootformaatprinten zijn verkrijgbaar in de volgende breedtes en lengtes:

914 mm
1066 mm
1372 mm
1524 mm

HP Productivity Photo Gloss (rol 30 m)
No. q1938a
No. q1939a
No. q1940a
No. q1941a

HP Productivity Photo Semi-Gloss (rol 30 m)
No. q1943a
No. q1944a
No. q1945a
No. q1946a

HP Heavyweight Coated (rol 68 m)

No. q1956a

No. q1957a

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkoopppunten:

020 547 66 66.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van

HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa ¬ 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.

Contactpersoon voor de redactie:
(