SAP annonceert platform om bedrijfsapplicaties mobiel toegankelijk te maken

's Hertogenbosch, 13 juni 2002 - SAP AG kondigt SAP Mobile Engine aan, een op open standaarden gebaseerd softwareplatform voor mobiel zakendoen. Bedrijven kunnen met dit platform hun bedrijfsapplicaties toegankelijk maken voor interne en externe gebruikers, ongeacht de locatie waar zij zich bevinden of het apparaat dat zij gebruiken. SAP Mobile Engine is gebaseerd op open standaarden, waaronder Java en webservices-technologie (bijvoorbeeld XML en SOAP) en ondersteunt alle gangbare mobiele apparatuur en netwerkprotocollen.

De architectuur is gebaseerd op een klein Java-programma dat lokaal op de mobiele apparatuur wordt geïnstalleerd. Synchronisatie en replicatie tussen apparaat en SAP Mobile Engine op het back-endsysteem vinden gecomprimeerd, beveiligd en betrouwbaar plaats. Al naar gelang de behoefte kunnen bedrijven besluiten de informatie real-time te actualiseren, of - om transmissiekosten te besparen - eventuele updates op het mobiele apparaat op te slaan en op een later tijdstip te synchroniseren.

Mobiele applicaties van mySAP Mobile Business kunnen ontwikkeld worden voor specifieke gebruikersbehoeften, bijvoorbeeld voor onderhoudsmedewerkers die apparatuur gebruiken voor vele branchespecifieke software-oplossingen, of voor consultants die op mobiele apparatuur hun tijd en hun kosten bijhouden en dit later op kantoor synchroniseren met het back-officesysteem. SAP Mobile Engine kan mobiele scenario's ondersteunen binnen oplossingen, zoals customer relationship management, human resources, supply chain management, business intelligence en product lifecycle management. Verder kunnen ook mobiele mogelijkheden worden toegevoegd aan branchespecifieke oplossingen, afgestemd op bijvoorbeeld service providers, de chemische en farmaceutische industrie en nutsbedrijven.

Zo kan een serviceorganisatie mySAP Customer Relationship Management op SAP Mobile Engine gebruiken voor handheld computers, zodat servicemedewerkers overal ter wereld ondersteund worden en vanaf de klantlocatie direct toegang hebben tot alle relevante, actuele informatie die zij nodig hebben om een storing op te lossen. Daarnaast hebben medewerkers de mogelijkheid om servicegegevens aan te passen, kosten en gebruikte materialen vast te leggen en orders te plaatsen voor materialen die op dat moment niet beschikbaar zijn.

Met behulp van een in een mobile enterprise portal opgenomen SAP Mobile Engine kunnen klanten hun bedrijfsapplicaties direct mobiel maken, zowel in SAP- als in niet-SAP-omgevingen. Hierbij kunnen de huidige infrastructuren en bedrijfsprocesimplementaties worden benut, waardoor de totale eigendomskosten lager worden. SAP heeft gezorgd voor toekomstvastheid van de oplossing door gebruik te maken van open standaarden die klanten alle vrijheid geven om hun oplossingen te implementeren.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in e-business software-oplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 17.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 44.500. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2001 een omzet van EUR 7,34 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.



Ingezonden persbericht