Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-06-2002
Persberichten van donderdag 13 juni
Martin Panman 0651611628

Auto in de sloot

RODEN Donderdagmiddag zag een politiesurveillance een auto naast de Norgerweg in de sloot liggen. Een 19 jarige automobilist uit Roderesch haalde een aantal autos in, terwijl er een tegenligger aan kwam. Om een frontale aanrijding te voorkomen week de inhalende bestuurder uit en belandde in de sloot. Hij kwam met de schrik vrij.

Onder invloed

DIEVERBRUG Donderdagmiddag controleerde de politie een 63 jarige automobilist uit Diever. De man reed in zijn auto in de richting van Dieverbrug. Op een stopteken reageerde de bestuurder in eerste instantie niet. Na een 2e stopteken stopte hij wel. Een blaasproef wees uit dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau wees de ademanalyse 590 ugl aan. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en met een dagvaarding kon hij zijn weg vervolgen.

Inbraak woning

MEPPEL In Meppel is vannacht ingebroken in een woning aan de L.O. Laan. De inbrekers zijn vermoedelijk binnen komen door via de brievenbus de klink naar beneden te duwen. Een portemonnee werd gestolen. De eigenaresse deed aangifte.

Inbraak sportkantine

GASSELTE Vannacht is er ingebroken in de kantine van GKC in Gasselte. Een achterdeur werd vernield en uit het gebouw verdween een TV. Namens de vv GKC werd aangifte gedaan.

Inbraak in caravan.

VLEDDER - In een caravan op camping te Vledder is vannacht ingebroken. Door een zijruit van de aanbouw in te slaan, kon de sluiting worden geopend. In de caravan zijn vernielingen aangebracht aan onder meer wasautomaat, magnetron en televisie. Ook is meubilair beschadigd. Er wordt tevens een bedrag van een paar duizend euro vermist.

De eigenaresse heeft aangifte gedaan.

Tuinbeeld geveld.

MEPPEL- In een achtertuin aan de Molenstraat te Meppel is vannacht een tuinbeeld vernield. De 58-jarige eigenaar vond het beeld, een vrouwenfiguur voorstellend, in twee stukken gesneden terug in de vijver van zijn tuin. De schade wordt geschat op ruim 450 euro.

Mishandeling.

NIEUWLANDE -Tijdens een autocrosswedstrijd afgelopen zondag in Nieuwlande is een 37-jarige wedstrijdleider belaagd door de broer van één van de deelnemers. De man was met zijn auto over de kop gevlogen en mocht niet meer aan de wedstrijd deelnemen. Zijn broer ging hierop door het lint en viel de uit Nieuw Dordrecht afkomstige wedstrijdleider aan. Gevolgen: scheurtjes in de rechternier en drie zwevende ribben gebroken.

Diesel op de weg.

KLAZIENAVEEN Op de Kazerneweg lag vanmorgen in een bocht olie op de weg. Hierdoor ontstond er een botsing tussen twee vrachtwagens. Doordat de vrachtwagen een dieseltank lek reed kwam er nog meer olie op het wegdek terecht. Brandweer en gemeente hebben de weg weer schoongemaakt. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Vermissing radio-cd speler.

HOOGHALEN - Uit een auto, geparkeerd in een grote boerenschuur aan de Stationsstraat te Hooghalen, is vannacht een radio-cd speler alsmede een zestal cds gestolen.

De auto was afgesloten. De dader heeft een ruitje bij het rechterachterraam ingeslagen, waarna de auto geopend kon worden. Het rechterachterportier is licht beschadigd. De 56-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Auto-inbraken.

PATERSWOLDE - Uit een auto, geparkeerd aan de Fazantweg, is vannacht een autoradio cd-speler uit het dashboard ontvreemd. De inbreker wist de auto te openen door aan een bestuurderskant een platte strip tussen het raam en het raamrubber te plaatsen.

De 56-jarige eigenaar van de auto deed aangifte.

PATERSWOLDE - Door met een scherp voorwerp de deur van een personenwagen open te maken, waardoor de centrale portiervergrendeling ontgrendeld kon worden, is vannacht een autoradio met cd-speler (met cd erin) ontvreemd.

De wagen stond geparkeerd op de parkeerstrook voor de woning van de 49-jarige eigenares aan de Kamperfoelieweg.

Diefstal uit bedrijfsauto.

HOOGHALEN - Uit een bedrijfswagen, staande achter een pand aan de Hoofdstraat, is een autoradio gestolen met een waarde van ongeveer 225,- euro. De auto was niet afgesloten. De toegang om achter het pand te komen was afgesloten middels een hek. De eigenaar deed aangifte.