Gemeente Leiden

Extraatje voor 65-plussers

De gemeente heeft besloten dat elk huishouden met een minimuminkomen, waarvan een of beide personen 65 jaar of ouder zijn, dit jaar in aanmerking komt voor een eenmalige uitbetaling Abw-plus van 45 euro.

SOZA - De bedoeling van de Abw-plusregeling is om ouderen, die toch vaak voor extra (medische) kosten komen te staan, het wat makkelijker te maken. Van deze 45,- kunnen bijvoorbeeld de bijdrage Thuiszorg of kleine medische kosten worden voldaan. Hiervoor hoeft dan niet meer een aparte aanvraag Abw-plus te worden ingediend.

De gemeente hoopt met deze actie een groep ouderen tegemoet te komen, die wel dergelijke kosten heeft, maar daarvoor niet zo gauw bijstand aanvraagt.

Aanvraag

De groep 65-plussers die dit jaar ook al een eenmalige uitkering minimabeleid ontving, heeft inmiddels automatisch een betaling ontvangen. Wie deze 45,- niet heeft gehad, en wel hiervoor in aanmerking denkt te komen, kan een aanvraag indienen bij de dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid. U moet in ieder geval 65 jaar of ouder zijn en een minimuminkomen hebben. Een minimuminkomen wil zeggen niet hoger dan 110 % van de geldende bijstandsnorm, dus bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of AOW, eventueel met een klein pensioen.

Voor meer informatie over deze regeling kunt u terecht bij het team Minimabeleid van SOZA. Zij zijn bereikbaar op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur (071-5167419).