Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 13 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 13/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Aanhouding woonbootkraker

Vanmorgen, donderdag 13 juni 2002, werd de 34-jarige J.B., uit Tholen, maar zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden terzake huisvredebreuk. De man had het afgelopen weekeinde een als woning in gebruik zijnde woonboot in de haven van Dinteloord gekraakt en er zijn intrek in genomen. Hij had de woonboot voorzien van leuzen waaruit moest blijken dat de woonboot gekraakt was.
Nadat de eigenaar B.A uit Dordrecht aangifte had gedaan, werd J.B. in de ochtenduren uit de woonboot gehaald en meegenomen naar het politiebureau in Steenbergen. Nadat hij daar gehoord werd, is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Diefstal uit auto

In de nacht van 12 op 13 juni werd uit een Volkswagen bestelbus geparkeerd op het Denneplein te Steenbergen een hoeveelheid handgereedschap gestolen. Men kwam binnen door een raam uit de rubbers te snijden. In dezelfde nacht werd ingebroken in een Ford Escort bestelauto, die geparkeerd stond in de Van Bredastraat in Steenbergen. Ook hier werd ook een ruit uit de rubbers gesneden en naast het voertuig weggezet. Gestolen werden twee koffers met gereedschap. Eveneens werd in de nacht van 12 op 13 juni ingebroken in een Mitsubishi bestelbus. Ook deze auto stond in de Van Bredastraat te Steenbergen geparkeerd. Hier werd een ruitje van het voertuig vernield. Er werd gereedschap gestolen.

Aanrijding materieel

Op donderdag 13 juni vond omstreeks 12.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Kromme Elleboog/ Kaaistraat in de gemeente Steenbergen. De 31-jarige bestuurder van een bestelauto, die kwam aanrijden vanaf de Kromme Elleboog, verleende geen voorrang aan een van rechts komende 79-jarige bestuurder van een personenauto. Blikschade was het gevolg.

Inbraak Supermarkt

In de nacht van 12 op 13 juni omstreeks 02.30 uur werd er ingebroken in een supermarkt aan het Raadhuisplein te Dinteloord. Op diverse plaatsen trachtte de inbrekers zich tevergeefs toegang te verschaffen tot het gebouw, maar omdat uiteindelijk een etalageruit het moest ontgelden, wisten de inbrekers toch binnen te komen. Men nam in ieder geval een behoorlijke hoeveelheid sigaretten weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld, waarbij onder andere de hulp van de collegas van Forensisch en Technisch Onderzoek werd ingeroepen.