Politie Midden- en West Brabant

Berichten uit het politiedistrict Breda

Datum: 13/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Breda: Inbreker aangehouden

Op donderdagmorgen 13 juni 2002 werd de 32-jarige J.H. uit Breda aangehouden. Hij werd verdacht van een diefstal uit een woning op de Dintelstraat gepleegd te Breda in de nacht van 7 op 8 juni 2002.

De verdachte werd door de oplettende wijkagent gesignaleerd, rijdende in een auto. Deze zag hem een woning binnen vluchten en met ter plaatse geroepen assistentie kon de verdachte worden aangehouden. Reeds eerder werd getracht de verdachte aan te houden. Echter daar hij steeds van verblijfplaats wisselde is het niet gelukt hem eerder deze week aan te houden.

Breda: Verdachte aangehouden voor diefstal auto

Op woensdag 12 juni 2002, omstreeks 15.30 uur is voor diefstal van een personenauto op 31 mei 2002 op de Giraffestraat te Breda aangehouden en in verzekering gesteld de 18 jarige M.S. uit Breda.

Met de auto werd op 7 juni 2002 nog een aanrijding gepleegd op de Heksendans te Breda, waarbij de bestuurder de plaats van het ongeval heeft verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken.

Breda: Politie bekeurt opnieuw op het station

De Bredase politie heeft gisteravond drie personen bekeurd in het kader van de APV die zich zonder redelijk doel op een voor anderen hinderlijke wijze rondhingen op het station te Breda. Het gaat om een 22-jarige man en een 24-jarige man uit Breda en een 26-jarige vrouw eveneens uit Breda. Tevens zagen agenten dat een vrouw omstreeks 21.15 uur lag te slapen voor het station. Hierop hebben zij haar wakker gemaakt en aangesproken. De verdachte probeerde daarop een van de agenten te slaan. Ze bleek dronken te zijn. Ze is aangehouden voor openbare dronkenschap. Verder zijn zeven bekeuringen uitgedeeld voor foutief geparkeerde auto's.
De Bredase politie en de dienst Spoorwegpolitie (KLPD) surveilleren in het kader van het VAST project (Valkenberg-Station) frequent op zowel het station als in het nabij gelegen stadspark om overlast terug te dringen. Ook op maandag 10 juni jl. werden twee personen door de Spoorwegpolitie aangehouden op grond van hetzelfde artikel.

Breda: Verkeerscontrole

De politie van het team Zuid-Oost heeft vandaag op drie plaatsen in het werkgebied een verkeerscontrole gehouden. Totaal werden 14 verkeersdeelnemers bekeurd. Tussen 15.00 en 17.00 uur werd op de Marialaan verkeerscontrole gehouden 4 x pv ter zake niet dragen autogordel. Op de Claudius Prinsenlaan 3 x bekeurd voor rijden door rood licht 1 x ter zake niet dragen helm. Op de Zwijnsbergenstraat 6 x niet dragen autogordel.

Rijsbergen: Verdachte aangehouden met alarmpistool

Op woensdag 12 juni 2002 werd op de Bredaseweg te Rijsbergen een 18 jarige man uit Zundert aangehouden vanwege het bezit van een alarmpistool. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Etten-Leur: Minderjarigen aangehouden na brandstichting

Afgelopen week werden er 3 minderjarigen aangehouden op verdenking van brandstichting gepleegd op 31 mei aan de Polderstraat. De jongens hadden met behulp van hooi een schuur inbrand gestoken. Door deze brand gingen de schuur, een preirooimachine en een caravan verloren. De jongens, allen 14 jaar oud, waren afkomstig Sprundel en Sint Willebrord.. De aangehouden verdachten zijn inmiddels allen in vrijheid gesteld.

Etten-Leur: Bedrijfsinbraak

Vannacht werd er omstreeks 02.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Bisschopsmolenstraat. Uit het bedrijf werden 4 computerbeeldschermen weggenomen.

BERICHT VAN GEMEENTE ETTEN-LEUR
Afsluiting Vincent van Goghplein

In verband met een wijkfeest op het Vincent van Goghplein, is dit plein op zaterdag 15 juni afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. De afsluiting duurt van 08.00 tot 22.00 uur.

Willemstad: Bromfiets uit verkeer:

Naar aanleiding van veel klachten van bewoners werd op woensdagavond 12 juni extra toezicht gehouden op het gedrag van jeugdigen in de woonkern Willemstad. Aldaar kwam een jongen met een scooter aanrijden met veel lawaai. Deze bromfiets werd uit het verkeer genomen voor nader onderzoek.

Zevenbergen: Aanhouding niet betalende verdachte

Werd tijdens de milieucontrole vandaag een man aangetroffen op het Industrieterrein de Stoelerij te Zevenbergen. Het betrof de 49-jarige A.B. zonder vaste woon- en verblijfplaats. De man stond gesignaleerd voor een boete van ongeveer 700 Euro dan wel zeven dagen gijzeling. De man had zich verschanst in een leegstaand pand. Daar hij geen geld bij zich had, werd deze man ingesloten te Breda.

Zevenbergen: Aanhouding winkel dievegge

Vandaag werd een 74-jarige dame uit Zevenbergen aangehouden omdat ze winkeldiefstal had gepleegd te Zevenbergen. Ze was al eerder hiervoor gewaarschuwd, maar heeft dit niet in acht genomen, zodat ze vandaag weer werd overgedragen aan de politie. Het ging om tandpasta, deodorant en een zakje saus t.w.v. circa 15 euro. Ze heeft een transactie aangeboden gekregen, die ze direct heeft voldaan en wederom beterschap belooft.

Klundert: Inbraak in auto

Op woensdagavond 12 juni is er ingebroken in een personenauto, welke stond geparkeerd aan de Molenvliet te Klundert. Men was de auto binnen gekomen door het open breken van slot met vermoedelijk een schroevendraaier. Uit de auto werd een radio-cd-speler ontvreemd alsmede vijf CD's.

Moerdijk: Aantreffen granaat

Werd vanmorgen tijdens graafwerkzaamheden bij HSL een brisant granaat gevonden. De granaat had een lengte van ongeveer 25 centimeter en is nu veilig gesteld in afwachting van EOC, die de granaat zullen opruimen. Dit zal spoedig gaan gebeuren.

Alphen: Vrouw aangehouden voor inbraak in een caravan.

Op donderdag 13 juni 2002 omstreeks 07.35 uur werd op heterdaad aangehouden een 32-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij had ingebroken in een caravan op het Looneind te Alphen.