Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

Hoogezand, 13 juni 2002 Persbericht 2002/65

Overreden hond vervelend incident voor alle partijen

Het overrijden van de hond van de heer R. Brouwer uit Hoogezand op 5 april 2002 door een medewerker van de Milieudienst is een vervelend incident voor iedereen die erbij betrokken is geweest. Dit is het officiële standpunt van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

De medewerker van de Milieudienst reed achteruit met zijn dienstauto op een voetpad om prullenbakken te legen. Het rijden op voet- en fietspaden is soms nodig om vele tientallen prullenbakken te kunnen legen zonder te voet grote afstanden naar een auto af te leggen. Voertuigen van de gemeente hebben voor het rijden op voet- en fietspaden een speciale vergunning. In dat geval wordt er extra voorzichtig gereden en gaat automatisch het achteruitrij-alarm aan.

Emotioneel
Voor zover nu duidelijk is reageerde de heer Brouwer in nogal emotionele en sterke bewoordingen nadat zijn loslopende hond was overreden. Ook de chauffeur was aangeslagen door het incident en door de eerste reactie van Brouwer. In een telefonisch contact met de chef van de Milieudienst dat kort daarna plaatsvond, reageerde de heer Brouwer opnieuw in ferme bewoordingen. Dit alles weerhield de gemeente ervan om tot nu toe opnieuw contact te leggen. Het is betreurenswaardig dat door wederzijdse emoties de contacten verstoord zijn geraakt.

Niet schuldig
De gemeente acht zich formeel niet schuldig aan dit incident. Een auto van de gemeente mag daar rijden en de hond van de heer Brouwer liep daar niet aangelijnd. Het is gebruikelijk dat de gemeente bij (verkeers-) incidenten, ongeacht het antwoord op de schuldvraag, een blijk van medeleven stuurt naar de mensen die bij het voorval betrokken waren. Vaak brengt de medewerker of zijn chef een persoonlijk bezoek. Door de emoties en de verstoorde contacten is dat in dit geval achterwege gebleven.