Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 313312
E-mail communicatie@enkhuizen.nl

DRUMSPEKTAKEL IN ENKHUIZEN

De origineelste band van Nederland:

Slagerij van Kampen bestaat 20 jaar in 2002.

Een daverend jubileum van deze " godfather " onder de slagwerkgroepen. Als echte pioniers begonnen de leden van deze groep (twee vrouwen, twee mannen, nu uitgebreid met een extra man) in 1981 met het produceren van popmuziek, louter en alleen op slagwerk gespeeld en ontwikkelde een unieke, geheel eigen stijl.

Slagerij van Kampen in die twintig jaar is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen waar Nederland trots op mag zijn: overal uitverkochte concerten, een Edison, 8 cd's, waaronder één gouden CD zijn enkele hoogtepunten uit het rijtje van vele wapenfeiten die de afgelopen jaren voorbijkwamen. Een opmerkelijk succes voor het, toch op z'n zachtst gezegd, eigenzinnige muzikale karakter, dat buiten het reguliere pop-circuit met al zijn media-hypes, toch het grote publiek wist te bereiken en, niet onbelangrijk, die aandacht wist vast te houden en uit te bouwen. Tijdens deze jubileumvoorstelling, een bloemlezing uit 20 jaar eigen werk, ziet u dit unieke en eigenzinnige karakter weer ruimschoots opgetrommeld worden uit de bekende 10 meter brede muur van percussie-instrumenten. De mooiste en meest indrukwekkende stukken in één programma.

Toch zit aan de medaille ook een keerzijde. Voor de bandleden zijn die twintig jaren ook echt tropenjaren geweest, met alle gevolgen van dien; Mies Wilbrink, die samen met Willem van Kruijsdijk de groep startte in 1982, heeft haar optredens moeten staken vanwege vergaande vormen van slijtage in nek en schouders. Willem van Kruijsdijk nam daarop het besluit zich ook van het podium terug te trekken. Beiden zijn er van overtuigd dat Slagerij van Kampen echter bestaansrecht blijft hebben en dus werden vervangers gezocht en gevonden: Gijsbert Zwart tot op heden voorman van de bekende slagwerkgroep "Circle Percussion" en Bente Olie, vers van het Amsterdamse conservatorium, o.a.spelend in de samba-straatband "Absurdo".

De line-up is dus voortaan: Gijsbert Zwart, Bent Olie, Boudine van Slobbe, Johan Boere en Robin van Vliet. Het zou zonde zijn indien de wereld voortaan van Slagerij van Kampen verstoken zou blijven, dat gebeurt nu dus ook niet: de inhoud blijft onveranderd: Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk zullen de composities blijven maken en de groep producen en coachen.

Twintig jaar bestaan is geen sinecure in een klimaat van snel veranderende trends en muziekstijlen, in een land wat zich op dat gebied voornamelijk bezig lijkt te houden met het copieren van met name amerikaanse popmuziek. Slagerij van Kampen is ook trots op zichzelf en terecht! Het jubileum zal dus zeker wel enige feestelijke trekjes kennen: zo is er een nieuwe live dubbelcd aangevuld met enkele bekende en onbekende projecten van de slagerij, met de titel:"The Road Less Travelled".

Zag u de groep al eens optreden, dan zal dit een feest van herkenning zijn. Had u nog nooit de gelegenheid om deze overdonderende drummersgroep te ervaren, dan is hier uw kans.

Zaterdag 15 juni in de openlucht en gratis toegankelijk op het Landje van Top (aan de voet van de Drommedaris). Aanvang 21.00 uur. Het concert vindt plaats vanwege de VOC-activiteiten in Enkhuizen.