Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Open dag PCBT Proefbedrijf Biologische Teelt Brugge, 7/6/2002
Zondag 16 juni, 10-17 u,
Gabriëlstraat 11, Rumbeke Beitem

In 2001 stelde de provincie West-Vlaanderen een bedrijf van 10 ha ter beschikking aan het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Biologische Teelt. Het jaar 2002 is voor het bedrijf het tweede omschakelingsjaar naar de biologische landbouw. Op het bedrijf worden dit jaar granen, kolen, aardappelen, grasklaver, prei, witloof, voederbiet en maïs geteeld.

Op zondag 16 juni wordt op het bedrijf een open dag georganiseerd. Minstens om het uur vindt een rondgang langs de percelen plaats. U verneemt er alles over de biologische landbouw, over de plannen van het proefbedrijf, de teelten en de biologische teelttechnieken. In het kader van een project gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap Administratie Land- en Tuinbouw, wordt extra aandacht besteed aan de mechanische onkruidbestrijding. Verschillende nieuwe schoffelmachines worden tentoongesteld.

In de loods krijgt u een overzicht van de werking van het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Biologische Teelt en de proefresultaten van de voorbije paar jaar. Ook een aantal bio-organisaties (o.a. Atalanta, VELT,) stellen zich voor. VELT-Beitem verzorgt de ganse dag een biologische bar.

Bewegwijzering vanaf A17, afrit 6 - Rumbeke of vanaf weg Menen-Roeselare, aan het Rondpunt ter hoogte van de richting Moorslede, zie ook www.PCBT.be

Meer informatie : bij ir. Lieven Delanote, 051-261400 of http://www.PCBT.be