Tom Coronel

16 Juni 2002 1:00: Racing for Holland vecht terug

Het Racing for Holland team vecht sterk terug na de terugslag door de defecte versnellingsbak. Met een sterke laatste stint vocht Tom Coronel zich terug in de top 10. Na afloop was Tom enigszins verbaasd over zijn snelle tijden. "Ik reed erg wisselend. Ik twijfel nog te veel bij het inhalen van de langzamere auto's. In het donker is het erg moeilijk om de afstand in te schatten en ik wil niet het risico lopen dat ze me niet zien en me van de baan zetten".

De defecte versnellingsbak voelde Tom gelijk al in het begin van zijn stint. "Val vertelde me dat hij problemen had met het terugschakelen naar de tweede versnelling. Bij het wegrijden uit de pits voelde ik al dat het niet goed zat en meldde het meteen op de radio. Toen ik terug wilde naar twee deed de bak helemaal niets meer. Gelukkig kon ik de auto nog naar de pits krijgen. Verder had ik ook een mega probleem met mijn riemen. Bij het remmen voor de Dunlop bleek er niets vast te zitten. Met veel kunst en vliegwerk heb ik ze vast gekregen. Het was wel even zweten om op het rechte stuk met een snelle handbeweging de riem op zijn plaats te krijgen. Na het wisselen van de bak ging de auto echt super. De bak is OK en ook de auto ligt super", zo verklaarde Tom.

De wedstrijd werd vlak voor het einde van de stint van Tom opgeschrikt door een brandende auto op het rechte stuk van Mulsanne. Aanvankelijk werd gedacht dat het om de nr.1 Audi ging, maar later bleek het om de nr. 30 Lola MG te gaan. De stand in de race is dan ook nagenoeg ongewijzigd met de nr.1 Audi aan de leiding gevolgd door de nr. 3 en nr. 2 Audi's die van positie wisselden na een lekke band van Johnny Herbert. Jan Lammers is inmiddels opgeklommen naar de achtste plaats en is nu bezig met zijn tweede van drie stints die hij doet voordat Val Hillebrand weer achter het stuur kruipt.

---

15 Juni 2002 23:00: Versnellingsbak werpt Racing for Holland terug

Een onwillige versnellingsbak heeft het Racing for Holland team teruggeworpen in het klassement. Tom Coronel meldde over de radio dat de bak kuren vertoonde waarop het team hem naar binnen riep. Door deze ongeplande stop viel het team terug van de vijfde naar de elfde plaats, op zeven ronden achterstand van de leidende Audi. De nieuwe bak lijkt het nu goed te doen aangezien Tom nu één van de snelste rijders op de baan is.

Ongeplande stop voor Coronel


---